1956 méter

3 órája

1956-os polgárőr emlékfutást rendeztek Békés-Dánfokon - videóval

A Dunától keletre eső országrészben Békés-Dánfokon rendezték meg az 1956-os polgárőr emlékfutást szerdán délelőtt. A résztvevők stílszerűen 1956 métert tettek meg az 1956-os polgárőr emlékfutás részeként.

Papp Gábor

Gyarmati Sándor, a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének elnöke elmondta, az Országos Polgárőr Szövetsége Sportegyesülete célul tűzte ki, hogy október 23-án két városban, a Dunától nyugatra Győrben, a Dunától keletre pedig Békésen szervezzék meg az 1956-os polgárőr emlékfutást.

1956-os polgárőr emlékfutás
Az 1956-os polgárőr emlékfutással a forradalom és szabadságharc előtt is tisztelegtek. Fotó: Bencsik Ádám  
Fotó: Bencsik Ádám

Az 1956-os polgárőr emlékfutáson a hősökre is emlékeztek

– A legfőbb célunk természetesen az, hogy méltó módon emlékezzünk az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire és áldozataira – fogalmazott Gyarmati Sándor. –  Emellett szerettük volna népszerűsíteni az OPSZ Sportegyesületét is.

A Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke kiemelte, megmérettetésen az ifjú és idősebb polgárőrök mellett civilek, a kezdeményezéssel rokonszenvezők is részt vettek, hogy így segítsék az elképzelések megvalósulását.

Győrben és Békésen futottak

Mint az OPSZ honlapján olvasható, több mint kétszázan vettek részt október 23-a délelőttjén az immár hagyományos „1956-os polgárőr emlékfutáson” a két helyszínen, Békésen és Győrben.

Békés-Dánfokon a futás után egy ízletes ebéddel is várták a résztvevőket, a szervezőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában