Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 8.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 8-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A tehetségkutató versenyek szinte kötelező elemeként tűnnek fel a megosztó, kirívó karakterek. Fluky Dave, becsületes nevén Szabolcsi Dávid is kivált a tömegből, de nem az énektudásával. A zsűriasztal tetején mozog otthonosan, az RTL-en ufóként, a TV2-nél meg pilótaként csinálta a múlt hétvégén a show-t. Van, aki imádja, más a pokolba küldené a békéscsabai ételfutárt.

Hatvannyolcan vettek részt a Békés Vármegyei Pályaválasztási Vásár keddi napján szervezett véradáson, Békéscsabán, a CsabaParkban. A karitatív programelemnek, a véradásnak köszönhetően 204 ember életének megmentéséhez, 204 ember gyógyulásához járultak hozzá.

Az állatok védelmével kapcsolatos szemléletformáló programot szerveztek kedden a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban. Az Állatvédelmi témahét rendezvényére a helyi, illetve környékbeli óvodásokat és iskolásokat várták, akik a nap során interaktív előadáson, állatasszisztált, valamint múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt.

Rákérdeztünk, milyen új szereplőkkel bővül a békéscsabai bevásárlóközpont. A Csaba Center igazgatója mondta el a részleteket.

Az őszi káposztarepcét már elvetették a gazdák Békésben, mégpedig a tervezett terület 70 százalékán, mintegy 4900 hektáron termesztik. A búzavetés 15 százaléknál tart, az árpáé 50-60 százaléknál. A napraforgót már learatták, a kukorica 95 százalékát takarították be a gazdák. Többek között ez is elhangzott a Békés Vármegyei Betakarítási Koordinációs Bizottság hétfő délutáni, online-értekezletén.

Tortamustra 2024 címmel hirdetett pályázatot profi és amatőr cukrászok, valamint cukrásztanulók számára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. A nevezési határidőt most a korábbi szeptember 30-áról meghosszabbították október 15-ig. A Tortamustra 2024 keretében összesen négy kategóriában lehet nevezni: ebből három design és egy íz kategória.

Az ügyvéd szerint biztosan börtönbe megy a BMW-t vezető sofőr, aki Sallai Nóráék balesetét okozta Alsónémedinél. De csak pár évet kaphat...

Kerekes Ildikó, Jenő polgármestere múlt szombaton tűnt el, a rendőrséget a családja értesítette arról, hogy nem találják. Sajtóhírek szerint előkerült és kórházban van.

 


 

 

 

 


 

 

 


 

 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában