Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 2.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 2-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Többször megszúrta a feleségét, majd magára gyújtotta a házat egy magyar férfi.

Füstölő autóval menekült a rendőrök elől egy magyar férfi. A férfi autójának a kipufogója is leszakadt, mégsem akart megállni.

Madárinfluenza Füzesgyarmaton, 25 ezer kacsát kell leölni. A nyári ludak után Békés vármegyében házi baromfiban is megjelent a madárinfluenza. Füzesgyarmaton mutatta ki a madárinfluenza vírusának H5N1 altípusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma – közölték szerdán.

Hatalmas lehetőséget jelent Geszt számára a megújult Tisza-kastély – mondták a gesztiek, akik szerint tapasztalható, hogy a kormány az elmúlt időszakban komoly figyelmet fordított a falu fejlesztésére is. A napokban kihelyezett kormányülést tartanak Geszten, a Tisza-kastélyban. Előtte Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János miniszter meglátogatta az Ilyés családot.

Figyelemfelhívó piktogramokkal teszik biztonságosabbá a gyalogosközlekedést Gyulán – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere. A figyelemfelhívó piktogramok számos zebránál erősítik a közlekedésbiztonságot.

Szeptember, október hónapokban kezd behúzódni a Békés vármegyei lakásokba a téli menedéket kereső büdös bogár. A poloskainvázió okozója a mintegy másfél centi hosszú, barna vagy zöld színű rovar. Bizarr külseje, zajos éjszakai életmódja és a bűzmirigyeiből „veszélyhelyzetben” kibocsátott, kellemetlen szagú váladéka miatt nem éppen a legkedvesebb vendégünk.

Ötfajta lángost ettek szerdán a békéscsabai piacon a tanulói, tanári, képzési csereprogram keretében Békéscsabán tartózkodó vietnámi diákok és tanárok. Megkóstolták egymás finomságait, és a fokhagymás lángos volt a nyerő számukra. Még soha életükben nem ettek a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepényéből.

Október 5-én, szombaton ünnepli 105. születésnapját Hidvégi Mihály. Az 1919-ben született békési férfi napjainkban is aktív, családi baromfikeltető üzemükben mindennap dolgozik, segít a tojások elhelyezésében, a csibék kiadásában, a teljes munkafolyamatban. A 105 éves Hidvégi Mihály emellett naprakész a politika, a közélet és bulvárvilág történéseiben, humora pedig soha nem hagyja cserben.

Ismét a Huaweié a legjobb okosóra az EISA szerint. Sorozatban ötödszörre díjazott Huawei okosórát a nemzetközi szövetség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában