Aranydiploma

4 órája

Ötven éve a pályán – ma is aktív az orosházi pedagógus

Eltelt 50 év. Az orosháziak által jól ismert pedagógus, dr. Formann-né Kiss Katalin a József Attila Tudományegyetemen 1974. június 22-én diplomázott. Közmegbecsülésre méltóan teljesítette hivatását, a napokban vehette át díszdiplomáját, aranyoklevelét a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán.

Csete Ilona

A máig aktív pedagógus, dr. Formann-né Kiss Katalin biológia-kémia középiskolai tanár szakon, a József Attila Tudományegyetemen 50 éve diplomázott. Pályakezdőként szülővárosában helyezkedett el, a Táncsics gimnáziumban kezdett tanítani. Folyamatosan képezte magát, a német nyelvtanári végzettség megszerzése után mindhárom szakját taníthatta a város iskoláiban.

Dr. Formann-né Kiss Katalin 50 éve a tanári pályán
Dr. Formann-né Kiss Katalin 50 éve a tanári pályán Fotó: BMH

A Békéscsabai Evangélikus Gimnázium igazgatója volt 1999 és 2002 között, majd a 2002-től a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában biológiát, kémiát, német nyelvet és 5 féle szakmai németet tanított, 2006-tól Orosházán, a Kossuth Lajos Közoktatási Intézménynek volt a biológia, kémia és német tanára.

2006 óta tanít a Báthori István Gimnázium tagintézményeiben Nagyszénáson, Csorváson, Békéscsabán – Medgyesegyházán 3 évig német nyelvet is, majd biológiát és kémiát. 2020 óta tanít a Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskolában, 2022 óta a Gerendási Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában