Cigány vendéglős

2 órája

Ásós Géza újabb nagy dobása

Jövő szombaton új éttermet nyit, ezúttal az egyik békéscsabai hipermarketben Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a Kira vendéglő vezetője. Ásós Géza ezekben a napokban a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválra készül, ahova elviszik a Kira vendéglő ízeit. Az ország első cigány vendéglőse azt is elárulta, hogy szerinte mitől igazán jó egy kolbász.

Papp Gábor

Amikor átvettük a békési Dübögőt, és ott is megnyitottuk a Kira vendéglőt, tartottam egy kicsit attól, hogy elegendő lesz-e a létszámbeli kapacitásunk – mondta el a kérdésünkre Ásós Géza. – Ezért bezártuk a piaci üzleteinket, egyedül a Gyulai Várfürdőben maradt meg még egy vendéglő. Az elmúlt időszakban sikerült olyan szinten beletanulni ebbe a kétlaki létbe, hogy belevághatunk valami újba. Erre egyébként szükség is van, hiszen a létszámunk bővült. 

Ásós Géza, étterem, nyitás
Ásós Géza hamarosan új éttermet nyit. Fotó: Beol.hu

Ásós Géza elmondta, kapóra jött a megkeresés

Ásós Géza elmondta, ebben a helyzetben kapóra jött a békéscsabai Tesco megkeresése, ahol megürült az egyik vendéglátóhely. 

A visszajelzések szerint van igény a magyaros ételekere és a napi menüre. Miután kaptunk egy nagyon korrekt ajánlatot, úgy döntöttünk, hogy belevágunk. November 2-án, szombaton nyitunk. A teljesség igénye nélkül a töltött káposzta, a pacal, a birkapörkölt egyaránt megvásárolható lesz.

Kolbászfesztivál töltött káposztával és hagymás vérrel

Gézáék ezekben a napokban a Csabai Kolbászfesztiválra készülnek.
– Már 14. alkalommal leszek ott a programon, ami számomra óriási elismerés, hiszen én vagyok az egyik legfiatalabb konyhatulajdonos – tette hozzá. – A szokásos kínálattal érkezünk, pacal, birkapörkölt, töltött káposzta, házi készítésű sült kolbász, hagymás vér egyaránt szerepel a kínálatunkban, illetve orja- és savanyú levessel is készülök.

Mitől jó egy kolbász

Gézától megkérdeztük azt is, hogy szerinte mitől jó egy kolbász, amivel kapcsolatban elmondta, minden kolbász esetén a kiváló alapanyag, a hús a kulcsfontosságú.

– Minden egyes részből, a tarjából, a karajból, a combból, a lapockából, a dagadóból, a szalonnából kell beledarálni, onnantól pedig mindenki a saját ízlése szerint fűszerezheti. Szerintem a szalonna is nagyon fontos, hiszen egy jó kolbász nem száradhat ki, jó, ha szaftos – emelte ki Géza. – Ahhoz pedig jöhet egy kiváló kenyér és a mustár.

Az árvízi védekezőknek főztek

Ásós Gézáról szeptemberben is írtunk, amikor babgulyással segítettek az árvízi védekezőknek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában