Lépcsőfutók

6 órája

Békés vármegyei tűzoltók is felfutottak a 33. emeletre

Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokságot rendeztek az ország legmagasabb székházában. Felfutottak a tűzoltók Békés vármegyéből is: hatan is remekül teljesítettek a versenyen.

Csete Ilona

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 19-én, szombaton a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. A versenyen három kategóriában lehetett indulni, felfutottak a tűzoltók az épület 33. emeletére – írta meg a katasztrófavédelem.

felfutottak a tűzoltók, tűzoltó, toronyház
Felfutottak a tűzoltók, a képen az orosháziak 724 lépcsőfok megtétele után.

A tűzoltóknak 724 lépcsőfokot kellett megtenniük

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 33 emeletes. A  versenyzőknek a rajttól a célig összesen 724 lépcsőfokot kellett megtenniük. A megméretésen hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók vettek részt. A  versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak. A szabályok  értelmében a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb  távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a több mint  kétszáz induló, aki az ország különböző pontjairól érkezett, hogy a lépcsőfutás történetében  immár második alkalommal megküzdjön a MOL Campus jelentette kihívással.

Felfutottak a tűzoltók: ők lettek a legjobbak

A bajnokság helyezettjei: egyéni férfi kategóriában a különdíjat Windischmann Dávid szigetvári hivatásos tűzoltó, a páros kategória különdíját Gagyi Norbert és Cselinácz János bajai hivatásos tűzoltók, míg az egyéni női különdíjat Spisák-Ács Adrienn, jászárokszállási önkéntes tűzoltó vehette át.

Békés vármegyei tűzoltók is versenyeztek

Szász Sándor (Mezőkovácsháza), Gulyás János (Szarvas), Makhajda Bence, Tóth Roland, Varga Szebasztián, Németh László (Orosháza). Közülük az orosházi Makhajda Bence korcsoportjában elért 4. helyezése lett a békésiek legjobb eredménye.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában