Gyula

6 órája

Időutazó játéknap: régi számítógépek Super Marioval, Mortal Combattal

Időutazó játéknapot tartottak szombaton a Gyulai Ifjúsági Központban. Az eseményen klasszikus, régi számítógépeket és videójátékokat lehetett kipróbálni.

Papp Gábor

Mári Zsolt, a program főszervezője elmondta, régi számítógépeket és videójátékokat próbálhattak ki az érdeklődők az időutazó játéknapon. Az eszközök viszonylag nagy időintervallumot öleltek fel, a legidősebb gépek a ’70-es évek közepéről, a „legfiatalabbak” a ’90-es évek végéből származtak.

időutazó játéknap, régi számítógépek, Gyula
Az időutazó játéknapon több korosztály is kipróbálta a régi számítógépeket, játékokat. A szerző felvétele

Régi számítógépek, klasszikus játékok

– Nagyjából két tucat eszközt állítottunk ki, amelyet természetesen a játékokkal együtt ki is próbálhattak az érdeklődők. Olyan régi kedvencen vonultak fel, mint a Wizard of Wor, a Super Mario, a Street Fighter vagy a Mortal Kombat – árulta el a Gyulai Ifjúsági Központban tartott programról Mári Zsolt, akitől azt is megtudtuk, hogy a kiállított gépek 99 százaléka a tulajdonuk, illetve egy barátja hozott még be egy nagyon különleges gépet.

Több korosztály érkezett

Eleinte egyébként főként a harminc korosztály tagjai kapcsolódtak be a programba, akik elvitték gyermekeiket is az időutazásra. Később pedig a 40-es, 50-es nemzedék érkezett, már nagyobb gyerekekkel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában