Öt bizottság, egy alpolgármester

4 órája

Megalakult a sarkadi képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését Sarkad képviselő-testülete kedden a Kossuth utcai általános iskola kamaratermében. Polgármesterként köszöntőt mondott dr. Mokán István, majd a sarkadi képviselő-testület alpolgármesternek választotta Mester Judit Ibolya önkormányzati képviselőt. Öt bizottságot hoztak létre, amelyekben külsős tagként számítanak a sarkadi civil szervezetek vezetőire is.

Licska Balázs

Az összesen kilenctagú sarkadi képviselő-testületbe a június 9-ei önkormányzati választás eredményeként bekerült

A sarkadi képviselő-testület alakuló ülésén dr. Mokán István polgármester köszönetet mondott a bizalomért
  • polgármesterként dr. Mokán István
  • valamint önkormányzati képviselőként Mester Judit Ibolya, Sarkadi Kálmán, Bende Róbert, Sajti Lajos, Nagy Imre, Rajki-Tóth László, Rózsavölgyi Zoltán és Sárosi Mátyás. 

A sarkadi képviselő-testület alakuló ülésén mind a polgármester, mind az önkormányzati képviselők esküt tettek.

Köszönetet mondott a bizalomért dr. Mokán István

Az alakuló ülésen a városvezető köszönetet mondott a támogatásért, a kedves szavakért, a sok szeretetért, illetve a bizalomért, ami abban nyilvánult meg, hogy országos szinten is kiemelkedő eredménnyel, 82,68 százalékkal nyerte meg a polgármester-választást június 9-én. Hangsúlyozta, hogy ez a bizalom komoly felelősséggel is jár. A polgármesteri tisztség olyan szolgálat, amelyet hálatelt szívvel és szeretettel áthatott lélekkel szükséges ellátni, és a támogatást nemcsak emberséggel, hanem eredményességgel kell megköszönni.

Szívügyemnek tekintem Sarkad fejlődését és az itt élők sorsát – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester, aki bízik abban, hogy újabb sikeres öt év elé néz Sarkad. Hiszi, hogy a közös összefogás a továbbiakban is békés közéletet, sikeres közösséget és fejlődő várost eredményez. A munkásságát a jövőben is emberséggel, az emberek iránti tisztelettel, közvetlenséggel, segítőkészséggel folytatná, olyan városvezetőként, akit bármikor elérnek a sarkadiak, akihez bizalommal fordulhatnak kérdéseikkel, kéréseikkel, javaslataikkal.

Mester Judit Ibolya lesz továbbra is Sarkad alpolgármestere

Alpolgármesternek választották Mester Judit Ibolya önkormányzati képviselőt, a művelődési központ igazgatóját, aki az előző ciklusban szintén alpolgármesterként segítette az önkormányzat működését.

Öt bizottságot hozott létre a sarkadi képviselő-testület

A korábbiaknak megfelelően öt, egyenként öttagú bizottságot hoztak létre. Mindegyik bizottságban három önkormányzati képviselő kapott helyet, valamint két külsős tag, külsős tagként számítanak többek között a helyi civil szervezetek vezetőire is. Az alakuló ülésen

  • az ügyrendi bizottság elnökének Sarkadi Kálmánt, 
  • a művelődési, oktatási és sportbizottság elnökének Bende Róbertet, 
  • az egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság elnökének Sárosi Mátyást, 
  • a pénzügyi bizottság elnökének Sajti Lajost, 
  • a gazdasági bizottság elnökének Nagy Imrét 

választották meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában