Településvezetés

3 órája

Először választottak női polgármestert Szabadkígyóson

A település történetében Kosznáné dr. Pule Ilona személyében először választottak női polgármestert Szabadkígyóson, ráadásul a képviselő-testületben is többségben vannak a hölgyek – számolt be a hírről közösségi oldalán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Vincze Attila

Mint a politikus Facebook-oldalán írta, azonban nemcsak ezért volt különleges az ünnepi, alakuló testületi ülés, hanem azért is, mert a Wenckheim-kastély adott annak otthont, és talán soha annyi választópolgár nem volt önkormányzati ülésen, mint most.

Szabadkígyós, képviselő-testület, megalakult
Többségben a nők Szabadkígyóson. Forrás: Herczeg Tamás Facebook oldala

Herczeg Tamás ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy milyen különleges alkalom ez, illetve megköszönte Balogh Józsefnek is a kivételes munkáját, amellyel 26 éven keresztül vezette Szabadkígyóst. A képviselő az új polgármester asszonynak, Kosznáné dr. Pule Ilonának, az alpolgármesternek dr. Paronai Jánosnak, valamint a képviselőknek, Botyánszkiné Vida Anna Máriának, Purecse Istvánnénak, Süliné Forró Zsuzsannának, Szabó Zoltánnak és Tóth Tibornénak eredményes munkát kívánt a következő öt esztendőre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában