Július és augusztus

2024.06.28. 19:58

Ilyen programok lesznek nyáron a Békés Megyei Könyvtárban

Milyen programok várhatók nyáron, júliusban és augusztusban a Békés Megyei Könyvtárban – erről beszélt pénteken sajtótájékoztatón Juhász Zoltán és Kertész Zoltán, a békéscsabai bibliotéka igazgatója és igazgatóhelyettese. A Békés Megyei Könyvtár átáll nyári nyitva tartásra, valamint egy hónapig nem lesz elérhető a földszinti kölcsönzőtér.

Licska Balázs

Juhász Zoltán igazgató elmondta, hogy a Digilaborban, a Békés Megyei Könyvtár alkotóműhelyében július 2. és augusztus 17. között hetente kétszer lesznek foglalkozások különféle tematikákban. Az összesen 15 rendezvény keretében az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a könyvkötészet alapjaival, legóelemek segítségével dolgozhatnak fel egy-egy történetet, videójátékozhatnak, valamint a robotika, a programozás alapjaiba ugyancsak betekintést nyerhetnek.

könyvtár, megyei könyvtár, nyári programok, nyitva tartás
Kertész Zoltán és Juhász Zoltán ismertették a Békés Megyei Könyvtár nyári programjait. Fotó: Licska Balázs

Erre lehet számítani júliusban

A júliusi programok közül kiemelte, hogy július 6-án 14 órától Just Dance táncversenyt rendeznek 7-12 éves gyerekeknek. Július 12-én 9 és 11 óra között noteszt, jegyzetfüzetet lehet készíteni az intézmény könyvkötészeti eszközeinek segítségével. Július 16-án 14 és 16 óra között az mTiny robotvárossal, annak révén pedig a kódolással, a programozással ismerkedhetnek meg a gyermekek. Július 30-án 14 és 17 óra között indul a Repair Café: az olvasók behozhatják kedvenc, ám rossz állapotban lévő könyveiket, és azokat megjavíthatják. 

Erre érdemes figyelni augusztusban

Augusztus 9-én 19 órától ismét csillagos este lesz a bibliotékában, csatlakozik az intézmény az Egy hét a csillagok alatt országos rendezvénysorozathoz. Izgalmas űrkutatási, csillagászati sztorikat mesél dr. Barna Barnabás kutató csillagász, és távcsöves megfigyelésre is nyílik mód a második emeleti teraszon. Auguszt 13-án 16 és 18 óra között Bájitaltan címmel mágikus dekorkészítő foglalkozást tartanak, Harry Potter világába csöppenhetnek bele az érdeklődők.

Új robot érkezett: az mTiny is elérhető

Kertész Zoltán igazgatóhelyettes mutatta be az mTiny robotvárost, amely lényegében a puzzle-t és a távirányítós autót ötvözi. Van hozzá egy különleges toll, amellyel utasításokat lehet adni a számára. A robot segítségével immár nagycsoportos óvodások, kisiskolások is megismerkedhetnek a programozás alapjaival, felső korhatár pedig nincs a történetben.

Nyári nyitvatartásra áll át a Békés Megyei Könyvtár

Felhívták a figyelmet arra, hogy július 15. és augusztus 11. között a Békés Megyei Könyvtárban átállnak a nyári nyitvatartásra, ami azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig 11 és 17 óra között lesz elérhető a bibliotéka, szombaton zárva tart az intézmény. 

Egy hónapra bezár a földszinti kölcsönzőtér

A földszinti kölcsönzőtér július 1-jétől várhatóan augusztus 3-ig technikai okok miatt zárva lesz, így ebben az időszakban innen nem lehet kölcsönözni. Ugyanakkor a földszinti napilapolvasó, az emeleti olvasóterem és a gyermekkönyvtár ebben az időszakban is elérhető lesz. Az Egy boszorkányper nyomában című helyismereti szabadulós játékra szintén lehet jelentkezni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!