Sztárfellépők

2024.08.17. 13:52

Megkezdődtek az idei Madzagfalvi Napok

Az ünnepélyes megnyitóval, illetve a Békési Helyi Értékek kiállításával kulturális közponban látható kiállításával megkezdődtek a XXVI. Madzagfalvi Napok szombaton délelőtt.

Papp Gábor

Kálmán Tibor, Békés polgármestere hangsúlyozta, a Madzagfalvi Napok a városi nagy közösségi rendezvénye, amely arról is szól, hogy bemutatják a település értékeit.

Kálmán Tibor
Fotó: Jenei Péter

Szombaton este két nagykoncert

– A Békési Helyi Értékek kiállításán számos különlegesség látható, és mind a tárlaton, mind a Madzagfalvi Napokon vannak új elemek, új színfoltok – fogalmazott. – A rendezvénysorozat turisztikai attrakciói is, ilyenkor hazajönnek a Békésről elszármazottak, sokan látogatnak el hozzánk más településekről is. 

Érdekességként megemlítette, hogy szombaton este két nagy koncert követi egymást, előbb Korda György és Balázs Klári, majd a ByeAlex és a Slepp lép majd fel.

– Remélem, sok helyen találkozunk majd a következő napokban – fogalmazott a polgármester.

Látványos új elemek

Dr. Pappné Darida Andrea, a Békési Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban hírportálunknak elmondta, a Madzagfalvi Napok Békés város legnagyobb – 3 napos rendezvénysorozata. 

– A város és a környék lakosságát megmozgató fesztivál nyitóeleme a Békés kincsestára helyi értékek tárháza kiállítása; a helyi értéktárban szereplő ételek kóstoltatásával – fogalmazott, majd hozzátette: minden évben igyekeznek valami újat is belecsempészni a meglévő rendezvényelemek mellé. Az idei évben több új színes programmal is készültek. 

– Az egyik ilyen újítás Veterán Citroen és Peugeot gépjárművek bemutatója lesz. Az ország különböző helyszíneiről érkeznek a gépjárművek. A másik érdekesnek ígérkező esemény az Élővíz-csatornán a Békési Kajak-Kenu Klub vízi bemutatója lesz – emelte ki.

Fotó: Jenei Péter

Népszerű előadók sora érkezik

Hangsúlyozta, legnagyobb érdeklődés természetesen mindig a délutáni és esti koncerteket kíséri. A szombati és vasárnapi nagykoncertek mellett számos stílusú előadóval és műfajjal találkozhatnak a kilátogatók. Az eseményen olyan népszerű előadók lépnek fel, mint a Desperado feat Timi, Korda György és Balázs Klári, ByeAlex és a Slepp, a Bon-Bon, Miller Zoltán és Vágó Bernadett, T. Danny és Kkevin, Thomx, Dj Dominque, Regán Lili, valamint a mulatós zene több nagyágyúja, Jolly, Matyi és a Hegedűs, Márió a harmónikás, Kaczor Feri.

– Az idei évben is arra törekedtünk, hogy olyan színes programsorozatot állítsunk össze, ahol a város minden korcsoportja megtalálhatja a kedvére való programot – mondta a szakember.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!