Összefoglaló

2024.09.11. 19:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 11.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 11-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Első helyezést ért el a MűvészTerem Képzőművészeti Tehetségkutató Pályázat szobor kategóriájában Gyaraki Zsófi. A fiatal köröstarcsai alkotó az országos megmérettetésen Összhang című üvegművészeti alkotásával vett részt, és vívta ki mind a zsűri, mind az érdeklődők elismerését. Gyaraki Zsófi üvegművészeti munkákat készít, különleges alkotásai 800-1000 fokon készülnek.

Stúdiónk vendége Péli István békéscsabai épületbádogos-mester volt. Bár ezer éve dolgozik a szakmában, most a bádog helyett inkább a Nádas volt a beszélgetés központjában. Harminc éve üzemelteti ugyanis a Nádas Sörözőt, ami manapság, a kocsmák eltűnésének idején is nagy szó, de ennél fontosabb, hogy mi minden zajlik itt.

Sarkad térségében a közelmúltban fejezték be a negyedik új kút lemélyítését, jelenleg annak tesztelése zajlik. A napokban egy további kút fúrásához láttak hozzá a szakemberek.

Az egykori csupaszív vezetőről, Uhrin Zoltánról elnevezett békéscsabai klubházban tartotta hagyományos, szezonzáró rendezvényét a mintegy 130 fős tagsággal rendelkező Csabai Kolbászklub kedden este. A helyi gasztronómiai hagyományokat aktívan őrző, és azokat a Kárpát-medence számos fesztiválján, gasztrorendezvényén bemutató közösség nyárzáró vacsoráján nem is lehetett más a menü, mint egy jó disznótoros: orjaleves, sült kolbász és hurka, tört burgonya, házi savanyúság és házi sütemények.

Az előrejelzés szerint ezen a hétvégén kedvezőtlen, szeles, csapadékos időjárás várható, ezért a szeptember 14-ére, Gyulára meghirdetett XVIII. Országos Román Gasztronómiai Fesztivált és Családi Napot elhalasztják a szervezők.

Mint régen, évtizedekkel ezelőtt, igazi közösségként élők: a kiscsákóiak vasárnap újra összejöttek. A kilencedik kiscsákói találkozójukon könnyes szemmel üdvözölték egymást, élményeiket mesélték. Nosztalgiáztak a régen nem látott egykori szomszédokkal, iskolatársakkal, munkatársakkal, barátokkal, kísérőikkel. A nagyszénási Nagy Lajos és felesége várta az érkezőket ezúttal a kastély szomszédságában. Kiscsákón gyülekeztek, divatos kifejezéssel élve: a településrész közösségi színterén, az egykori bolt és kocsma falai között. Üdv itthon! – olvasták az épületbe belépők.

„Két autót és hat embert ütöttem el” – döbbenetes vallomást tett a magyar mozdonyvezető (videó).

A párizsi olimpián negyedik helyen végző Valter Attila hihetetlen szezont produkált idén.
 


 

 


 

 


 


 


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában