Békéscsabai Irodalmi Estek

3 órája

Az aradi vértanúkra és az 56-os hősökre emlékeztek

Megemlékeztek az aradi vértanúkról és 56-os hősökről a Békéscsabai Irodalmi Estek keddi állomásán, amelynek a Vízmű középiskola, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium díszterme adott otthont. A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, Frankó Attila által szervezett műsorban közreműködött Kis-Réger Wanda és Lőrincz Judit, a műsorvezető most is Horváth Szabolcs volt.

Licska Balázs

Lőrincz Judit, Kis-Réger Wanda és Horváth Szabolcs olvasott fel, mellettük Czégény Gyula és Frankó Attila. Fotó: Bencsik Ádám

Frankó Attila elmondta, hogy október apropóján, a közelgő október 6-a és október 23-a alkalmából prózákkal és versekkel, történelmi visszatekintéssel emlékeztek meg az aradi vértanúkról és az 1956-os hősökről. A műsor második felében pedig Rejtő Jenő és művei kerültek a középpontba. Ezt követően élménybeszámolót tartottak, ugyanis a Békéscsabai Irodalmi Estek csapata a Magyarország a hazám című műsorral egy 30 állomásból álló országos turnén járt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!