Kosárlabda

2023.11.09. 13:48

A Vásárhely jutott tovább a Hepp Kupában

A Hepp Kupa második köre jelentette a végállomást a Békéscsabai KK kosarasainak. Az amatőr együttesek számára kiírt sorozat keretében szerdán Hódmezővásárhelyen lépett pályára Laczkó Róbert alakulata, amely mindvégig szoros csatát vívott a bajnokságban is konkurens házigazdákkal, de utol nem tudta érni őket.

Bakulya Mihály

Varga Ákos szeretett volna bizonyítani egykori társainak /Archív fotó: hunbasket.hu/

Vásárhelyi Kosársuli–Békéscsabai KK 83-75 (22-16, 25-25, 13-9, 23-25)

Hepp Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés. Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Radnóti, Borgula, Drenyovszki.

Vásárhely: Balogh L. 10/6, Bálint 20/9, Kelemen 15/9, Pinnyey 14/3, Borbáth 11/3. Csere: Megyesi, Kass 5, Bősz 5/3, Filak 3. Edző: Vuk Pavlovics.

Békéscsaba: BALOG G. 14/6, Vágvölgyi Á. 5/3, Cvijin 14, Vodila 2, Tulkán 3/3. Csere: Varga Á. 6, Szarvas, Kurtucz 6, Fábián 10, Szoljevics 8/3, Kovács J. 7/3. Edző: Laczkó Róbert.

Vodila büntetőivel indult a találkozó, ám a vendégek ekkor vezettek először és utoljára a meccs során, mert a csongrádi gárda nyolc ponttal válaszolt és maga javára billentette a mérleg nyelvét. A hazaiak támadásban voltak pontosabbak, a statisztikát csak Cvijin Patrik tűpontos duplái tudták kozmetikázni a negyed vége felé. A folytatásban inkább a támadójáték volt dicsérhető mindkét oldalon. Hullottak a pontok, a látogatóknál Balog és Fábián jeleskedett, illetve a szünet előtti percekben a Vásárhelyről igazolt Varga Ákos lendült bele, de 6 pontos különbség így is megmaradt. A második félidőben pedig tovább nőtt, köszönhetően a csabaiak visszaeső hatékonyságának. Az utolsó negyed elejére kialakult 15 pontnyi távolság ellenére a vendégek nem adták meg magukat, és a 40. percre sikerült 79-75-re felzárkózniuk, ám a hazaiak csak összehoztak annyi büntetőt, ami a biztos győzelemhez kellett számukra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában