Kajak-kenu

2024.06.14. 17:49

Eb-bronzérmes a szarvasi nevelésű kajakos

A Kurucz Levente, Opavszky Márk kettős bronzérmet szerzett pénteken a kajak kettesek 200 méteres versenyében a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

Bakulya Mihály

A Kurucz Levente, Opavszky Márk duó csak centikre járt azt Európa-bajnoki részvételtől, de még maradt esélye kijutni

Fotó: Szalmás Péter

A nagykanizsai Kurucz Levente (Plastex Kanizsa KKK) és a szarvasi nevelésű, ám az MTK-ban sportoló Opavszky Márk már a délelőtti középfutamok során is hajóba szállt, ennek során futamgyőzelemmel kvalifikálta magát a délutáni fináléba.

Opavszky Márk és Kurucz Levente is kiemelte, hogy nem a 200 méterre fektették a hangsúlyt ebben a versenyszezonban, prioritásuk az ötszáz méteres olimpiai táv volt. Először a csütörtöki előfutamban mentek kétszázat, így pénteken a döntőre érett be a munkájuk gyümölcse. Erős mezőny, jó rajt, keményebb hajrá. Ezekkel a szavakkal lehet leírni a K-2 200 méter döntőjét, amelyen a magyar egység a startot követően próbálta tartani a tempót a mezőnnyel, majd az utolsó ötven méteren akkorát hajráztak, hogy hajójukat a harmadik helyre tudták berúgni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában