Röplabda

2024.06.30. 14:35

Holnap kezd az U18-as Eb-n a röplabda-válogatott

Budapesti felkészülési tornával, a Héraklész hangolt a magyar válogatott a jövő hétfőn kezdődő U18-as női Európa-bajnokságra, amelyet Lengyelország ellen kezd majd Krétán.

Gajdács Pál

Az U18-as csapat már a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren

Fotó: MRSZ/Jani Martin

Július elsejétől Krétán, Iráklió városában játssza csoportmérkőzéseit korosztályos női válogatottunk az U18-as Európa-bajnokságon, amelyre szombaton utazik el a Horváth András edzette együttes. Az Eb-re készülő bő keretnek öt békéscsabai játékos, Szalay Szonja, Eged Karolina, Nánási Zoé, Fekete Ramóna és Gajdács Lina is tagja volt. 

A román-görög rendezésű kontinensviadalon két csoportban folynak majd a küzdelmek. A mieink a társházigazda görögök mellett Lengyelország, Németország, Törökország, Bulgária, Finnország és Litvánia csapatával mérkőznek majd meg a II-es számú nyolcasban. A másik, az I-es csoport alakulatai – a belgák, a horvátok, az olaszok, a románok, a szerbek, a szlovének, a spanyolok és a hollandok – pedig Balázsfalván játszanak egymással, ahol majd az elődöntőket, a bronzmeccset és a döntőt is rendezik. Csoportonként az első két helyezett jut a legjobb négy közé.

A magyar válogatott az Eb előtti napokban egy színvonalas felkészülési tornával hangolt a kontinenstornára, az UTE csarnokában, Budapesten. Az első találkozón 3:2-re kikaptak a mieink az ugyancsak Eb-résztvevő szlovén csapattól. A meccsen a békéscsabai Gajdács Lina 14, Csereklye Zsófia 13 pontig jutott. Kiemelendő még a magyar ászok száma, ami – akárcsak az ellenfél részéről – 11 volt ezen a mérkőzésen. Mihálszki, Gajdács és Szabados is 2-2 alkalommal mattolta a szlovén válogatottat nyitás után. A magyar válogatott második mérkőzése is öt játszmát hozott a tornán. Ezt 3:2-re megnyerte a csapat az Eb-re szintén kijutott spanyolok ellen a 15 pontos Pampuch Gréta és a 13-13 egységgel záró Csereklye Zsófia-Németh Luca kettős vezérletével.

A csapat Eb-programja:
július 1. hétfő, 12:00 Lengyelország-Magyarország
július 2. kedd, 12:00 Magyarország-Finnország
július 3. szerda, 20:00 Görögország-Magyarország
július 5. péntek, 12:00 Magyarország-Törökország
július 6. szombat, 17:30 Németország-Magyarország
július 8. hétfő, 14:30 Litvánia-Magyarország
július 9. kedd, 14:30 Magyarország-Bulgária

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában