Bajnoki címet ünnepelhettek

2024.07.07. 19:24

A lehetőség ellenére nem vált osztályt az ASE csapata

A 2023-24 évi bajnokságban az ASE Orosháza asztalitenisz csapatai teljesítették az elvárt célkitűzéseket. A női NB I.-ben az alapszakasz megnyerése után a sikeres rájátszást követően, bajnoki címet nyertek, az NB III.-ban pedig a negyedik helyen végeztek.

Verasztó Lajos

A képen az NB I.-es bajnokcsapat, balról Fehér Zsófia, Benkő Anett, Czeglédi Dorka, Veréb Xénia

Bogdánffy Csaba szakmai koordinátor így értékelte a 2023–24-es idényt:
– Tavaly nyáron a visszalépés után az új szezonra az NB I. osztályba adtuk le a nevezésünket, azzal a célkitűzéssel, hogy legyünk harcban a rájátszást követő dobogós helyezésekért. Az alapszakaszban Fehér Zsófia, Veréb Xénia és Czeglédi Dorka mellett Benkő Anett kapott játéklehetőséget. A lányok kiegyensúlyozott egyéni teljesítménnyel, egy pont veszteséggel az első helyen végeztek.

– A rájátszást Nagykanizsán rendezték meg tizenhat csapat részvételével, kieséses rendszerben. Izgalmas keretek között sikerült megszerezniük az aranyérmet!
– A sorsolás nem volt kegyes hozzánk, mivel a legnehezebb ágra kerültünk, és folyamatosan extra teljesítményt kellett nyújtani a sikerekhez. Csapatunk végig kiegyensúlyozott játékkal rukkolt ki, mindenki ellen 5:5-ös döntetlent ért el, de jobb játszmaaránnyal megszerezte az első helyet. A lányok kiválóan teljesítettek, egymást kisegítve játszottak, ami a végső sikerhez vezetett.

– Közismert, hogy az előző szezon tavaszi fordulói előtt visszalépett az orosházi együttes az Extraligától, mivel nem látták biztosítottnak a szereplés anyagi feltételeit. Azzal, hogy megnyerték a bajnokságot a lányok, nagy dilemma elé állíthatták a vezetőséget is. Változott valamit az anyagi helyzet?
– A feljutást követően el kellett döntenünk, hogy tudjuk-e vállalni a magasabb osztály követelményeit, vagy a 2024–25-ös évadban is az NB I.-ben szerepelünk. A kérdés azért is fontos, mert csapatsportágakban kevés az elit osztályban szereplő vármegyei együttesek száma, és a játékosok is megérdemelnék a magasabb osztályban történő szereplés lehetőségét. A döntésben végül ismét a realitás győzött, mivel az anyagi feltételeken nem sikerült javítanunk, így az NB I. mellett döntöttünk!

– A lányok hogyan fogadták ezt?
– Megértőek voltak és valamennyien vállalták, hogy a következő szezonban is egyesületünk színeiben játszanak. Ennek megfelelően az előző évi Fehér Zsófia, Veréb Xénia, Czeglédi Dorka alapcsapattal kezdjük a szezont, akikhez szükség esetén csatlakozhat Benkő Anett, valamint tehetséges utánpótláskorú versenyzőink.

– Az NB III.-as osztályban férfi és női vegyes csapattal szerepeltek. Az ottani szereplést miként értékelik?
– Kellemes meglepetésként éltük meg. A bajnokságot egyetlen ponttal lemaradva a dobogós helytől a negyedik helyen zárta a gárda. A jobb teljesítményt az akadályozta meg, hogy nem minden mérkőzésen tudtak a legerősebb összeállításban szerepelni, ami néhány alkalommal „könnyű” pontvesztéshez vezetett. Ki kell emelni Fehér Zsófia, és Farkas Dávid, valamint esetenként a rutinos, nagy tapasztalattal rendelkező Bohács Béla teljesítményét. A 2024–25. évi szezonra bizonyos struktúraváltást tervezünk, aminek következtében Fehér Zsófia, és Farkas Dávid mellett szerepet kapnak a volt Eötvös DPSE fiatal játékosai Szikora Gábor, és Kéri Róbert. Az egyesület utánpótláskorú lányai pedig ősztől a vármegyei bajnokságban erősödhetnek majd a jelentősebb feladatokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában