Labdarúgás - NB III

2024.07.07. 15:46

Döntetlent hozott az újoncok csatája

Döntetlenre zárta első nyári tesztmérkőzését a jelentősen átformázott Termál FC labdarúgócsapata. Az NB III.-ba visszajutó kék-fehér együttes a szintén újonc, de már a negyedik gyakorló találkozóját vívó Szegedi VSE gárdájával szemben tartott félidőnkénti gólváltást.

Bakulya Mihály

Szabó Péterék (fehér mezben) a néhány napos közös munkát figyelembe véve jól mozogtak

Fotó: Kiss Zoltán-archív fotó

Gyulai TFC–Szegedi VSE 2–2 (1–1)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 150 néző. Vezette: Gyuga.

Gyula: Füstös – Szabó Zs., Wéber, Szabó P., Kukla – Trescsula, Vörös, Zelenyánszki, Katona – Kepenyes, Ilyés. Játszott még: Kertész, Kovács Zs., Zabari, Nagy S., Krajcsó, Geiger, Sztankó, Szilágyi. Vezetőedző: Ekker Attila.

Szeged: Zelman – Csamangó, Kéri, Mezei, Povázsai – Lévai, Orovecz, Ottlik, Papp Á. – Albert, Amariutei. Játszott még: Halasi, Benyó, Nagy B., Beretka, Rádai, Fodor, Erhardt, Tomics, Kelemen V., Ábrahám-Fúrús. Vezetőedző: Kelemen Balázs.

Gólszerző: Ilyés (23., 71.), ill. Amariutei (28., 65.).

A nagy melegben álmoskásan kezdtek a csapatok. A gyulaiak pár edzéssel a lábakban dominálták a játékot, és a félidő közepén Ilyés közeli találatával a vezetést is megszerezték. A Tisza-partiak egy védelmi hibát kihasználva hamarjában egalizáltak, de csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy döntetlennel fordulhattak, hiszen Wéber és Trescsula is a kapufát találta el helyzeténél.

Szünet valamennyi csere szerepet kapott. Hazai oldalon a bal szárny volt az aktívabb, amely sokat kezdeményezett. Ezzel együtt a vendégek szereztek vezetést, de ez az állapot is csak pár percig tartott, mivel Ilyés második találatával gyorsan egyenlített, innen pedig már nem változott az eredmény.

A Termál FC legközelebb szerdán 18 órától Hajdúszoboszlón játszik felkészülési mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában