Cselgáncs

2 órája

Csikós László négyszeres országos bajnok

Elszántan és ami nagyon fontos, eredményesen küzdött Csikós László, az Egerben napokban megtartott serdülő cselgáncs országos bajnokságon és teljesen megérdemelten állhatott fel a +81 kg-os súlycsoportban a dobogó legmagasabb fokára. Csikós László, aki a Békés Megyei Kano Judo SE válogatott versenyzője, ezzel immáron négyszeres országos bajnoknak vallhatja magát.

Gajdács Pál

Csikós László a verseny során három magabiztos ippon győzelmet aratva érdemelte ki a az újabb bajnoki aranymedált, bizonyítva tehetségét és elszántságát.

Csikós László, cselgáncs, országos bajnokság
Csikós László (balról) és Búza Péter
Fotó: Békés Megyei Kano Judo SE

Csikós László mellett Buza Péter is remekül teljesített

A Békés Megyei Kano Judo SE testvéregyesületében, a Bushido Judo SE-ben versenyző Buza Péter a -50 kg-os súlycsoportban indult és bár egy szoros mérkőzést követően vereséget szenvedett, a hátralévő négy összecsapásában remek teljesítménnyel megnyerte, így sikerült megszereznie a bronzérmet, ami egy újabb szép eredmény.

A szintén a békéscsabai egyesületet képviselő Fridl Károly (-60 kg) és Gajdács Ábel (-66 kg) helyezetlenül zárták a napot, ám küzdelmeik során bemutatott teljesítményüket nem lehetett figyelmen kívül hagyni, mindketten nagyon fontos tapasztalatokat szereztek.

Gyáni János, a BM Kano Judo SE edzője a verseny után így értékelte tanítványai szereplését:

– Büszke vagyok a versenyzőimre. Csikós László válogatotthoz méltóan sepert végig a mezőnyön, magabiztos volt és taktikus. Buza Peti esetében az első mérkőzés az adrenalin miatt mindig kritikus, ezen kell még javítania, de ő egy nagyon alázatos és tehetséges versenyző – mondta az edző.

A következő versenyeket, az I. és II. osztályú felnőtt országos bajnokságokat, valamint a győri ifjúsági Európa Kupát szép reményekkel várhatják Gyáni János versenyzői. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában