Labdarúgás

4 órája

Komoly erőpróba előtt Jakab Péter békéscsabai tanítványai

Elvette az újonc Kondoros veretlenségét a Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot vezető Békéscsaba 1912 Előre a 7. fordulóban és tartja hárompontos előnyét a nyomában loholó Orosházával szemben. Jakab Péter tanítványainak szombaton jön talán az eddigi legnagyobb próbatétel: a sokra hivatott Szarvasi FC otthonában kellene folytatni a jó sorozatot.

Gajdács Pál

A fekete mezes szarvasiak az éllovas ellen tehetik próbára a tudásukat.

Fotó: Babák Zoltán

Jakab Péter az idei megújult és meccsről-meccsre változó összeállításban játszó gárdából is ütőképes csapatot formált, de szombaton a maximumra lesz szüksége a szintén a három pontért küzdő Szarvasi FC vendégeként.

Jakab Péter, Békéscsaba 1912 Előre, Békés vármegyei labdarúgó-bajnokság
Jakab Péter folytatná a csapatával a jó szériát.
Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Békési FC (9.)–Füzesgyarmati SK (10.)

Szarvas András, a Békési FC edzője: – Ezen a héten az az egyik legfontosabb célunk, hogy valamiképpen kiheverjük a Dévaványa elleni hazai vereséget. Az első félidőben viszonylag jól játszottunk, ám amikor a szünet után megkaptuk az első gólt, szétestünk. Nagyon fontos az egység, a hit és az akarat további erősítése, mert a következő mérkőzésen semmiképpen nem szabad veszíteni. A múlt héten kiállított két játékos, Medve Ádám János és Reszelő János kiesésével két fontos játékost veszítettünk el.

Dévaványai SE (7.)–Jamina SE (5)

Bereczki Árpád, a Dévaványai SE edzője: – Hétvégén sikerült újra nyerünk egy nehéz mérkőzésen Békésen, ami javítja az öltözői hangulatot. Erre szükségünk is lesz, mert újabb nagyon nehéz párharc elé nézünk a Jamina ellen. Szombati ellenfelünk óriásit javult az új edzővel  és az új igazolásokkal. Mindezt hűen tükrözi a tabellán elfoglalt helyezésük. Ki-ki meccset várok, ahol a napi forma fog dönteni. Remélem, hogy a szurkolóink támogatásával itthon tudjuk tartani a három pontot! Papp Zsolt „kisárgult”, Papp Viktornak a makacs sérülése miatt kérdéses a játéka, Pap Ákos pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem játszhat.

Nehéz lecke előtt a Szarvas Jakab Péter csapata ellen

Szarvasi FC (3.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (1.)

Somogyi János, a Szarvasi FC edzője: – Sajnálom a jaminai pontvesztést, sajnos tíz ziccerből egyet sem tudtunk értékesíteni. A fiatal békéscsabai csapattal szerintem a vármegye legjobb edzője, a pro licences Jakab Péter dolgozik. Az eddigi legnehezebb erőfelmérő következik, amikor egy jó csapat ellen kaphatunk képet arról, hogy hol is tartunk valójában. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk beleállni a mérkőzésbe. Itt a lehetőség, hogy egy esetleges győzelemmel faragjunk a hátrányunkból. Lesznek hiányzóink, Sindel Roland a derekával bajlódik, Hanea Márkó bokasérülést szenvedett Jaminában, míg Máté Dániel hosszú hetek óta húzódással bajlódik. 

Kondorosi TE (6.)–Orosházi MTK-ULE (2.)

Janis János, a Kondorosi TE edzője: – A múlt héten kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna az Előre otthonában, ám azt az iramot, amit a lila-fehérek kilencven percig diktáltak még szokni kell. Megint nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert azt az Orosházát fogadjuk, amelyik még veretlen a bajnokságban. Dobogós céljaik vannak, amit a játékosállomány ismeretében meg is lehet érteni. Nagyon régen nyertünk már, ezért bátrabb támadójátékot szeretnénk nyújtani, mivel nekünk ezen a meccsen semmi vesztenivalónk nincs. Viszont ha ott akarunk maradni a tabella első felében, akkor minden pontért harcolnunk kell.

Mezőhegyesi SE (4.)–Szeghalmi FC (12.)

Rotár Péter, a Mezőhegyesi SE edzője: – A szénási mérkőzés első félideje rendben volt, a másodikban már visszaesett a színvonal, de a győzelmünk teljesen megérdemelt. A Szeghalom sokkal többre hivatott, mint amit a tabella mutat, hiszen játékoskerete és az edzője is adott ahhoz, hogy sikeresebb legyen. Valami azonban hiányzik, dehogy ez mi lehet, arra lehetőleg csak egy héttel később derüljön fény. Hazai pályán szeretnénk folytani jó szériánkat, de ehhez fegyelmezetten és koncentráltan kell játszanunk. Számítunk lelkes szurkolóinkra, és a támogatásukra.

Nagyszénás SE (11.)–Gyomaendrődi FC (8.)

Tasi Róbert, a Nagyszénás SE edzője: – Mivel az elmúlt időszakban is itt dolgoztam a klubnál, így jól ismerem a csapatot. Elsődlegesen az a cél, hogy megfelelő legyen a hozzáállás. A mérkőzést három edzés előzte meg, igyekszünk pár dolgot gyakorolni, picit másabb felállást kipróbálni, bár nagy dolgokat ennyi idő alatt még nem lehet csinálni. Nincs nagy nyomás a csapaton, látszik a srácokon, hogy tudják, a csapattal előrébb is lehetnének a tabellán. Szeretnénk legalább a hatodik helyig felaraszolni, s mivel sok a forma-forma csapat, erre meg is van minden esélyünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában