Nyertes pályázat

2 órája

A kátyús, gödrös járdák helyett újakat építenek Kondoroson

A Magyar Falu Program idei esztendőben megjelent „Út, híd, járda építése/felújítása” című kiírásra benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően Kondoros három utcájában, 3️10 folyóméter hosszúságban, 4,5 millió forint összegben újulnak meg rossz állapotú, balesetveszélyes járdaszakaszok.

Nyemcsok László

Ribárszki Péter polgármester kiemelte, a Széchenyi utcában 97 méter hosszúságban, a Kölcsey utca és az Aradi út között, a Rózsa térnél 58 méter hosszúságban, a Kölcsey utca és az Aradi út között, valamint a Szabadság utcában 155 méter hosszúságban, a Mátyás király utca és az Aradi út között építenek járdát.

Balesetveszélyes járdaszakaszok újulnak meg Kondoroson
Balesetveszélyes járdaszakaszok újulnak meg Kondoroson Forrás: Ribárszki Péter/Facebook

– A felújítással érintett szakaszokon a jelenlegi burkolat rendkívül rossz állapotú, hiányos, repedezett, kátyús, gödrös. Mindez nehezíti a közlekedést és balesetveszélyes állapotot teremt a mindennapokban – hangsúlyozta a polgármester. – A nyertes pályázatnak köszönhetően a régi járdát szakaszosan, teljes pályaszerkezetben elbontjuk, és helyette 80 cm szélességű, 1️0 cm vastagságú, új, öntött betonjárda létesül.

Ribárszki Péter a járdaépítéssel kapcsolatban köszönetet mondott Herczeg Tamásnak, a térség országgyűlési képviselőjének, hogy ismét támogatta az önkormányzat fejlesztési elképzelését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában