Labdarúgás - NB III.

11 órája

A Martfű pontot rabolt a fürdővárosból

Gól nélküli döntetlennel folytatta bajnoki szereplését a Termál FC NB III.-as labdarúgócsapata. A gyulaiak a 12. játéknapon hazai pályán osztoztak meg a pontokon a Martfű gárdájával. Mivel az egyik legfőbb riválisuk, az ESMTK sem tudott nyerni, megtarthatták második helyüket a Dél-keleti csoportban.

A Martfű feltolt védekezéssel és letámadással igyekezett meglepni a házigazdákat. A kezdeti tapogatódzás után akadt két-három ígéretes lehetőség a gyulaiak előtt, de előbb Trescsula, majd Katona is rossz döntést hozott. A félidő középső harmadában kiegyenlített játék folyt. A hajrában viszont Ilyés ollózását fogta a gólvonalon Sándor kapus, a 43. percben pedig okkal reklamáltak a házigazdák egy elmaradt büntetőt, ugyanis a kapura tartó lövésbe az egyik védő kézzel ütött, de a játékvezető ezt nem vette észre.

Martfű; Gyulai Termál FC; Ilyés Tamás
Ilyés Tamásnak is volt módja bevenni a Martfű kapuját. Archív fotó: Kiss Zoltán

A Martfű veszélyesen kezdett

A második félidő elejét veszélyesen kezdte a vendégcsapat, egy büntetőgyanús szituációt is kiharcolt, ám a síp ismét néma maradt. A folytatásban a gyulaiak vették át az irányítást. Sorra dolgozták ki a lehetőségeket a vezetés megszerzésére, Szabó Zsombor lövése például már a kapuson is túljutott, de a vonalról tisztázták a védők. Később Geiger és Ilyés hibázott közelről, ennyi kihagyás pedig nem fért bele a szervezetten védekező Tisza-partiakkal szemben.
Jó: Zelenyánszki, Szabó P., ill. Sándor B., Asztalos, Kasik, Székely D.
Ekker Attila: – Tökéletesen tisztában vagyunk a képességeinkkel, ez ma messze járt a minőségi játéktól. Ettől függetlenül minden játékoson azt láttam, hogy szeretett volna nyerni, erre mindenképpen alapozhatunk. Bátrabban kell futballoznunk, akkor újra eredményesek leszünk hétről-hétre.

Gyulai Termál FC–Martfűi LSE 0–0

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 300 néző. Vezette: Dobai János (Halmai Kristóf, Kovács Levente Richárd).
Gyula: Füstös – Sztankó, Wéber, Szabó P., Kukla – Katona (Geiger, 68.), Zelenyánszki – Malkócs (Szabó Zs., 46.), Csicsely (Kepenyes, 80.), Trescsula – Ilyés (Vörös, 76.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Martfű: Sándor B. – Draskóczi, Asztalos, Ladányi, Kasik – Pintér V. (Desnica, 46.), Kinyig (Kanálos, 64.), Balla (Prozlik, 64.), Vincze P. – Székely D., Kriska. Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Vincze Gyula

További eredmények

Bp. Honvéd II.–Csepel 3–0, BKV Előre–Erzsébeti SMTK 2–2, Szeged–Szolnok 3–1, Dabas–Hódmezővásárhely 0–2, Monor–Pénzügyőr 2–0, Tiszaföldvár–Kecskemét II. 0–0. Lapzártánk után ért véget: Tiszakécske–Vasas II.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában