Erőemelés

2 órája

Sajben Dániel hatalmas országos csúcsa az Európa-bajnokságon

Mindhárom fogásnemben és összetettben is megjavította a korábban általa felállított országos csúcsot Sajben Dániel. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzője ráadásul három – a felnőtt, a junior és az ifjúsági – korosztályban hajtotta végre ezt a tettet az október 5-én megkezdődött pilzeni ifjúsági és junior raw erőemelő Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál

Sajben Dániel már az első napon pódiumra lépett az ifjúsági 59 kg-ban. Mint arról edzője, Szabó Ágnes beszámolt, kifogástalan versenyzéssel, kilenc érvényes gyakorlatot bemutatva javította meg súlycsoportjában mindhárom korosztályban, mindhárom fogásnemben és összetettben is a hazai rekordot.

Sajben Dániel, Európa-bajnokság, országos csúcs
Sajben Dániel, Mucsi Noémi, Babinszki Barbara é a kép jobb szélén Szabó Ágnes edző
Fotó: Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE

Mindez azt is jelenti, hogy a neve az országos csúcslistán már 12 helyen szerepel.

Sajben Dániel az összes fogásnemben és összetettben is csúcsot javított

A számok tükrében: guggolás 160 kg (10 kilóval javította meg az országos csúcsot), fekvenyomás 107,5 kg (5 kg-al), felhúzás 195 kg (az ifit 5 kilóval, a junior és felnőtt csúcsot 2,5 kg-al), összetett 462,5 kg (20 kg-ot tett rá az eddigi csúcsra.). Ezzel a teljesítményével a 7. helyet szerezte meg.

A békéscsabai szakosztályból két lány indult még az ifjúságiak között. Babinszki Barbara és Mucsi Noémi is a +84 kilós kategóriában versenyzett. Ők voltak a legfiatalabbak, a többiekkel szemben két év hátrányuk van, de megmutatták, hogy helyük van ezen a versenyen.

Babinszki Barbara guggolásban 150 kilóig jutott, ami új egyéni rekord. Fekvenyomásban 72,5 kg az eredménye, de megpróbálta a 77,5-et, ott a zsűri 2:1 arányban úgy látta, hogy a gyakorlat karhiba miatt érvénytelen lett. Felhúzásban sikerült a 160 kg-ot teljesítenie, ami új egyéni csúcs. A totálja így 382,5 kg lett, ez is élete legjobbja. Barbara ezzel az 5. helyet szerezte meg.

Mucsi Noémi 145 kg-ot guggolt, noha felállt a 152,5 kilóval is, de technikai hiba miatt a bírók 2:1 arányban érvénytelennek látták a gyakorlatát. Nyomásban 72,5 kg-ig jutott, míg húzásban 160 kg az eredménye, ami egyéni rekord. Ezzel a 377,5 kg-os összetett eredménye – ami szintén az egyéni legjobbja – a 6. helyre volt elegendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában