Andrássy gimnázium

2 órája

Újra meghirdették a Barát Tünde-díjjal kapcsolatos pályázatot

Ismét meghirdette a Barát Tünde-díjjal kapcsolatos pályázatot a család, valamint a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium – jelentették be hétfőn a középiskolában. Az Andrássy történelem- és médiaszakos tanárnője, Barát Tünde 2022-ben hunyt el, a díjjal azt szeretnék elérni, hogy minél több diák bontakoztathassa ki tehetségét a média és a filmkészítés területén; és hogy továbbvigyék azt, amiben Barát Tünde hitt, amiért dolgozott.

Licska Balázs

Barát Tünde aranyember volt: türelmes, jellemes, irányt mutató, nevelő – kezdte Szabó László, az Andrássy igazgatója, hozzátéve, hogy a gimnázium egyik legmeghatározóbb tanárnője volt. Finoman, ugyanakkor határozottan, motiválva lobbantotta lángra a diákokban lévő isteni szikrát, ügyesen tudta a kíváncsiságot feléleszteni a tanulókban. 

Barát Tünde,díj, Szabó László, pályázat, Békéscsaba
Szabó László, az Andrássy igazgatója hangsúlyozta: Barát Tünde aranyember volt
Fotó: Licska Balázs

A Barát Tünde-díjjal továbbviszik azt, amiben a pedagógus hitt

Barát Tamás, Barát Tünde testvére arról beszélt, hogy ott van mindenkinek a kezében a technika, viszont a kreativitás a fiatalokban van; és megerősítette, hogy a tanárnő jól fel tudta kelteni az érdeklődést. Dián Tamás, Barát Tünde élettársa hangsúlyozta: a díjat azért alapították, hogy továbbvigyék azt, amiért a tanárnő dolgozott, azt, amiben hitt, az emberségét, a szeretetét.

Két kategóriában pályázhatnak az andrássys diákok

A Barát Tünde-díjra az andrássys diákok pályázhatnak, két kategóriában: 

  • média kategóriában legalább öt, legfeljebb tíz fotóból álló fotósorozattal, vagy egy maximum 10 ezer karakteres, tetszőleges műfajú írással;
  • mozgókép kategóriában pedig egy legfeljebb 10 perces saját készítésű rövidfilmmel, műfaji megkötés nélkül.

Idén a bizalom lett a téma, amiben alkothatnak a fiatalok

A Barát Tünde-díjat immár harmadik alkalommal hirdették meg. A korábbi években a hála és az élmény volt a témakör, amiben alkotniuk kellett a diákoknak, idén a sorsolás eredményeként a bizalom lett ez a témakör. A Barát Tünde-díjra október 6. és április 6. között pályázhatnak a tanulók, az elismerésről egy tizenegy tagot számláló bírálóbizottság dönt. 

Barát Tünde,díj, pályázat, Békéscsaba
A Barát Tünde-díjjal kapcsolatos pályázat meghirdetésekor levetítettek egy Barát Tündével készített interjút is, amiben a tanárnő beszélt többek között a hitvallásáról is
Fotó: Licska Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában