Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület

2 órája

Háromszáz postás sportolt Szeghalmon

Nagyszabású sportnapot tartottak postásoknak, családtagjaiknak a minap Szeghalmon, a városi sporttelepen. A Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület által szervezett programon több mint háromszázan szálltak ringbe kilenc sportágban, tizenkilenc versenyszámban, az asztalitenisztől a dartsfociig – ismertette Kalmár László, az egyesület elnöke.

Licska Balázs

A Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület – a jogelődöt tekintve – idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját – mondta Kalmár László elnök. Hozzátette: miszerint komoly múlttal rendelkeztek a szegedi, a miskolci és a debreceni postás sportegyesületek, a 90-es években azonban nehéz helyzetbe kerültek.

postás, sportnap, sportegyesület
Asztalitenisz és röplabda is volt a Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület által szervezett sportnapon. Fotó: Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület

A szabadidősport szolgálatában áll a Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület

A széles alapokon nyugvó tömegsportot figyelembe véve, a debrecenire alapozva 2006-ban létrehozták a Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesületet, ebbe olvadt be a szegedi és a miskolci klub. Az egyesület a szabadidősport szolgálatában áll, lefedi Magyarország Dunán inneni részét, 1400 tagot számlál, és élvezi a Magyar Posta Zrt. támogatását is.

A rendezvényt Kalmár László, a Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület elnöke nyitotta meg (mikrofonnal), mellette Macsári József, Szeghalom polgármestere. 
Fotó: Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület

Kilenc sportágban szálltak ringbe a postások Szeghalmon

A centenárium apropóján egy nagyszabású sportnapot szerveztek szombaton Szeghalmon, amelyen több mint háromszáz postás vett részt családtagjaikkal. A versenyzők kilenc sportágban és 19 versenyszámban szálltak ringbe, volt asztalitenisz, darts, petanque, kispályás futball, röplabda, sakk, atlétika, dartsfoci, illetve bemutató jelleggel íjászat is. 

Kiállítást is berendeztek, felvillantva az elmúlt 100 évet

Kalmár László elnök elmondta, hogy berendeztek egy kiállítást is, amelyen felvillantották, hogy mi történt az elmúlt száz évben, illetve visszatekintettek a Kelet-Magyarországi Postás Sportegyesület hivatalos létrehozása óta eltelt csaknem két évtizedre is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában