Fellépés

4 órája

Zajos sikert aratott a Dirty Slippers és Tóth Zoltán első közös koncertje – videóval

Tóth Zoltán, a Republic 1990-2013 közötti korszakának a gitárosa, Cipő szerzőtársa és a zenekar hangszerelője csatlakozott a Dirty Slippers 15. jubileumi turnéjának egyik fontos koncertjéhez. Zajos sikerrel zárult a gyulai kötődésű Dirty Slippers koncertje, a hideg ellenére szép számban összegyűlt a közönség is a vasi kistelepülésen.

Beol.hu

Ferenczi Bebi, aki Ostffyasszonyfán nőtt fel, a hazai pályán adott fellépésen látta vendégül a legendás gitárost, zenekarukkal.  Tóth Zoli olyan ismert Dirty Slippers dalokban működött közre, mint a „Hang vagy Jel” vagy a „Rendetlen gyerek”, de természetesen a nagy Republic slágerek sem maradtak el, mint a „Ha itt lennél velem” vagy a „Szeretni valakit valamiért”.

Dirty Slippers, koncert, Republic, Tóth Zoltán
Ez a koncert volt a Dirty Slippers és Tóth Zoltán első koprodukciója. Fotó: Mihácsiné Gerbert Kinga

– Jó érzés volt otthon játszani, mert már csak ritkán tudok haza járni. A nagyobb családdal, barátokkal és ismerősökkel mostanában sajnos csak ilyen, nagyobb rendezvényeken tudok találkozni. Mindenkinek örültem, akit láttam a koncertünkön, főként a családom barátainak – nyilatkozott Ferenczi Bebi a Dirty Slippers dobosa.

Az ostffyasszonyfai fellépésről vlogot is tettek fel a Dirty Slippers TikTok oldalára

@dirtyslippersband Csodás közös koncert Tóth Zolival (Republic 1990-2013) Bebi “hazai pályáján” Te hol néznéd meg a közös koncertünket? Írd meg nekünk :) #dirtyslippers #republic #tothzoltan #magyarzenekar #nekedbe #foryoubaszeretnemlatni #punkrock #gitár #gitárszóló #buli #koncert #fesztivál #ostffyasszonyfa #szüret @Lobó-Szalóky Lázár @Reaction Management @dangelicony ♬ eredeti hang - Dirty Slippers Official

Ez a koncert volt a zenészek első koprodukciója, amelyet 2025. február 21-én egy közös nagykoncert követ majd Budapesten a Dürer Kertben. A jegyek már kaphatóak. 

Tóth Zoltán (Republic 1990-2013) hozzátette érdekes élmény volt számára a Dirty Slippers-szel összejátszani néhány dalt. 

Tulajdonképpen számomra is meglepetésszerű volt, hogy a hajdani Republic-ban alkalmazott játéktechnika és gitársound mennyire jól illeszkedett a DS dalaiban. Ez talán azzal magyarázható, hogy valahol tudattalanul a játék repertoárom egy bizonyos szelete amolyan, régi brit felhangos – amennyiben vonzódom a hajdan onnan érkezett régi, elementáris beat-gitár hangzáshoz. A Dirty Slippers zenéje pedig vállaltan is éppen tartalmazza ezt az irányt.

Tökéletesen bemutatja a helyi közösség összefogását

A zenekar felkérésére a koncert fotóit készítő Mihácsiné Gerbert Kinga a munkadíját az ostffyasszonyfai óvodások számára ajánlotta fel, hiszen minden évben a Szüreti Fesztiválon a szülői munkaközösséggel együtt gyűjtenek a legkisebbeknek. Kinga a kirakodó vásárra is készített portékákat, de ezen felül szeretett volna még anyagilag is hozzájárulni a picik boldogságához. 

Ferenczi Bebi a színpadon, hazai pályán. Fotó: Mihácsiné Gerbert Kinga

Ács Attila, Ostffyasszonyfa polgármestere elmondta a színpadi zenés produkciók az idén 15 éves, a dobos, Ferenczi Bebi által ostffyasszonyfai gyökerekkel is rendelkező Dirty Slippers koncertjével zárult. 

– Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a zenekar tagjaival együtt vendégül láthattuk a legendás Republic zenekar egykori gitárosát és dalszerzőjét Tóth Zoltánt. Remélem, hogy minden hozzánk idelátogatónak hatalmas élmény volt mind a koncert mind az egész napi programsorozat. Köszönet illeti meg az önkormányzati dolgozókat akik napokon keresztül dolgoztak, hogy a helyszín és a körülmények megfelelőek legyenek az eseményre, az ovis és iskolai SZM-es szülőket akik a részt vettek a falu díszítésében, a vöröskeresztes asszonyoknak pedig a finomságok elkészítését – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!