Fejet hajtottak

3 órája

A kondorosi Batthyány-fánál emlékeztek a hősökre

A 175 évvel ezelőtti, 1849. október 6-ai eseményekre emlékeztek hétfőn rendhagyó történelemóra keretében a kondorosi Petőfi István Általános Iskola 8. b osztályos tanulói Klucsik Árpád történelemtanár vezetésével.

Nyemcsok László

A rendhagyó történelemórát a Batthyány-Geist kastély kertjében tartották, és a Batthyány-fánál elhelyezték az emlékezés koszorúit és a nemzeti színű szalagokat is. A Batthyány-fa emléktábláját 2010-ben avatták fel, és az olvasható rajta, hogy a fát az első felelős magyar miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos ültette.

kondoros, szabadságharc, hősök, emlékezés
Ribárszki Péter is fejet hajtott a mártírok emléktáblája előtt a Batthyány-fánál. Fotó: Ribárszki Péter/Facebook

 Az eseményen részt vett Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere is.
– Nem felejtünk, és tisztelettel emlékezünk arra a 13 magyar honvédtisztre, akiket az 1848–49-es szabadságharc leverése után, az abban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek – hangsúlyozta Ribárszki Péter. – Ugyanúgy, mint Batthyány Lajost, az első felelős magyar miniszterelnököt Pesten. Fejet hajtunk előttük, gondolunk rájuk, és magunkkal visszük máig ható példájukat küzdelmeinkben és hétköznapjainkban egyaránt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában