Közélet

2012.09.17. 14:24

200 millió a Miniszterelnökségnek: megszólal Babák Mihály

A Jobbik megyei elnöke szerint Babák Mihályt nem azért küldték a választók a parlamentbe, hogy a miniszterelnöki hivatal dolgozóinak béremeléséért lobbizon. Babák Mihály ellenben azt állítja, módosító javaslata éppen az átláthatóságot, s ezáltal a takarékosságot szolgálja.

l. j. - Beol.hu

Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke ma sajtótájékoztatót tartott Szarvason. A téma az a nagy sajtóvisszahangot kiváltott módosító javaslat volt, melyben Babák Mihály, a Fidesz Békés megyei listás képviselője, Szarvas polgármestere 200 milliós többletköltség beépítését javasolta a miniszterelnökség számára. 

— A Békés megyei választók nem azért küldték Babák Mihályt a parlamentbe, hogy ott a miniszterelnöki hivatal dolgozóinak béremeléséért lobbizon. Annak a 200 milliió forintnak bőven lenne helye Békés megyében, ezen belül Szarvason is. Éppen ezért az a kérésünk a képviselőhöz, hogy ha már egyszer ennyi pénz van az államkasszában, akkor még ezen a héten nyújtson be egy újabb módosító javaslatot, melyben 200 millió forintot kér Békés megye fejlesztésére — hangsúlyozta Samu Tamás Gergő.

Hozzátette: elkölthetnék ezt a pénzt például a Szarvas-Mezőberény közötti út felújítására, a Tessedik-tanya rendbehozatalára vagy a Körös-holtág rehabilitációjára.

Babák Mihály a Jobbik felvetéseire reagálva elmondta: 

— Az egészségügyben, az oktatásban, a járások kialakításában és a közigazgatásban is jelentős strukturális átalakításokra van szükség. Rengeteg munkát kell még elvégezni, ehhez pedig megfelően képzett szakemberekre van szükség, döntően az ő foglalkoztatásuk költségeit fedi le az említett összeg — hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: a 2013. évi költségvetéshez nem csupán ezt az egy, hanem összesen 24 módosító javaslatot nyújtott be, melyek nagy része éppen a kiadások csökkentését célozza. 

— Samu Tamás Gergő nem érti a lényeget, a javaslat ugyanis pont arról szól, hogy ne költhessen el többet erre a feladatra a kormány, hanem átlátható módon csak a törvényben meghatározott összegből gazdálkodhasson — mondta Babák Mihály.  

Ami a Békés megyei érdekekért történő lobbizást illeti, a képviselő leszögezte: a megyébe, ezen belül Szarvasra is nagyon sok forrás érkezett az elmúlt időszakban és érkezik a jövőben is. Megyei listás képviselőként minden fórumon igyekszik az itt élők érdekeit képviselni.

A kérdésre, hogy miért éppen ő nyújtotta be ezt a javaslatot, a képviselő elmondta: a törvényhozás rendje az, hogy csak képviselő vagy a bizottság adhat be módosító javaslatot, frakció nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!