Közélet

2012.03.13. 13:33

Defibrillátorra gyűjtenek Pusztaföldváron

Közös összefogásra szólították a település lakosait, gyűjtésbe fogtak egy defibrillátor-készülék vásárlásához.

Cs. I.

Tenni akarnak a pusztaföldváriak a hirtelen szívhalál megelőzése érdekében akkor, amikor Magyarországon évente 20-25 ezerre tehető azoknak a száma, akik így veszítik el életüket.

— Arra gondoltunk, hogy ma, amikor hazánkban a szív- és érrendszeri betegségben elhunytak száma ilyen magas, mi is tehetnénk magunkért valamit. Azon kívül, hogy tudatosan törekszünk az egészséges életmód kialakítására, közös összefogásra szólítottuk a település lakosait, gyűjtésbe fogtunk egy defibrillátor-készülék vásárlásához — mondta Laduver Márta, a kultúrház vezetője, aki civilként polgárőr.

— Bármelyikünknek szüksége lehet erre az eszközre. Megnyugtató érzés, ha szükség esetén van ilyen elérhető közelségben. Az első rendezvény, ahol kihelyeztük a gyűjtőurnát, az a kardoskúti amatőr színjátszó kör vendégelőadása volt.

Áprilisban, egy jótékonysági bállal szeretnék folytatni a gyűjtést a földváriak, de a segítő szándékú emberek támogatói jegyeket is vásárolhatnak a jó ügy sikere érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!