Közélet

2012.01.08. 17:14

Elégedett Ön a helyi szakrendeléssel?

A lakosság elégedettségét méri fel a mezőkovácsházi önkormányzat. Arra kíváncsiak, mennyire elégedettek a helyiek, illetve a környék településein élők a járóbeteg szakellátó központ egészségügyi szolgáltatásaival.

K. E.

A járóbetegközpont fejlesztésére 454 millió 711 ezer forint pályázati támogatást nyert a város, amelyhez 5 százalék önerőt kellett az önkormányzatnak biztosítania. A cél az volt, hogy a kistérségben a lakosság szükségleteihez igazodó, gazdaságosan működő, ügyfélközpontú szolgáltató központot valósítsanak meg.

A mintegy másfél évig tartó beruházás során a harmincéves épületet teljeskörűen felújították, akadálymentesítették. jelentős összegű eszköz- és informatikai fejlesztést hajtottak végre. A szolgáltató-tevékenység kapacitását 55 órával bővítették. A fejlesztés nappali kórház és otthonápolási szolgálat nyújtására is lehetőséget teremtett. A beruházás Mezőkovácsháza legnagyobb volumenű fejlesztése volt az utóbbi években.

— A pályázatból adódóan az önkormányzatnak a jövőre vonatkozóan monitoring-kötelezettsége is van. Szeretnénk felmérni, hogy a szakrendelő működése, az intézményben biztosított egészségügyi szolgáltatások mennyire szolgálják a lakosság elégedettségét. Ezért arra kérjük a lakosságot, hogy mondják el tapasztalataikat, véleményüket. A betegellátásban a legfontosabb szempont a szolgáltatást igénybe vevők elégedettsége.

Ahhoz, hogy javítani, emelni tudjuk a szolgáltatások színvonalát, szükséges a lakosság, a betegek visszajelzése — mondta dr. Turcsán Zsolt, Mezőkovácsháza polgármestere. Az észrevételeket a város honlapján lehet megtenni, illetve a polgármesteri hivatalban egy urnát helyeztek ki, oda lehet bedobni a témával kapcsolatos leveleket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!