Közélet

2012.02.14. 14:42

Elhunyt Prohászka Zsolt

Prohászka Zsolt hosszan tartó, nagy türelemmel és kitartással viselt súlyos betegség után hunyt el 43 éves korában, kedden reggel.

BEOL

Prohászka Zsolt 1969-ben született Gyulán. Alap- és középfokú tanulmányait a városban végezte, diákéveiben vált az atlétika fanatikus hívévé, de felnőttként sem szakadt el az aktív sporttól, az atletizálás mellett hosszú távú triatlon versenyeken is próbára tette magát.

Testnevelő  tanári diplomája megszerzése után Szegeden kezdett tanítani, majd a tanári pályát elhagyva, 1996-2001-ig a gyulai polgármesteri hivatalban dolgozott sportreferensként. Ezt követően több éven keresztül koordinálta a megye sportéletét. Döntő szerepet vállalt a sportiskolai rendszer kialakításában, tudatosan építette az intézmény arculatát, lelkiismeretes vezetőként felügyelte az intézmény teljes átszervezését, fejlesztését. 2008-tól tevékenykedett a Gyulasport Kft ügyvezetőjeként. Szakmai munkáját céltudatosság és kitartás jellemezte.

A diákok sportolását szívügyének tekintette, újító gondolatai sok pozitív változást hoztak Gyula város sportéletében. Minden tudását, összekötetését felhasználva egészen tragikus haláláig dolgozott a város sportjáért - olvasható a város által kiadott közleményben, mely így zárul: "Fájdalommal búcsúzunk Tőled! Prohi, szívünkben emléked örökké élni fog!"

Prohászka Zsolt január 29-én a Város Sportjáért elismerést vehette át Gyulán a Gyulasport Kft. ügyvezetőjeként.

Komoly részt vállalt a sportiskola egyéni arculatának kialakításában, az intézmény fejlesztésében. A Magyar Diáksport Szövetség, és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének az alelnöke volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!