Közélet

2012.03.15. 14:26

Ellenőrzi a magánpraxisokat az adóhatóság

Címkék#Beol-poll

Kiemelkedően sok szabálytalanságot tapasztal az adóhatóság a magánklinikáknál és a magánorvosoknál, éppen ezért idén is folytatják az érintettek ellenőrzését — olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

M. P. M.

A vizsgálatokon belül különösen a szépészeti szolgáltató szektorra figyelnek kiemelten, mert sok praxisban a beavatkozások ellenértéke „zsebre megy”, vagy az egészségügyi szolgáltatók más módon igyekeznek kibújni az adófizetés alól.

Az esztendő elején jó néhány magánrendelést kerestek fel az adóhatóság ellenőrei országszerte, de főként a fővárosban és Pest megyében, azt vizsgálva, hogy az érintett vállalkozások adnak-e nyugtát, illetve számlát bevételeikről. Többek között fül-orr-gégész, fogorvos, bőrgyógyász, valamint szemész szolgáltatását vették igénybe a revizorok, sőt, egy dohányzásról leszoktató biorezonancia kezelésen is megjelentek.

A tapasztalat továbbra is a bevételek nagyarányú eltitkolását mutatja.
Fazekas Özséb, a Magyar Orvosi Kamara Békés megyei elnöke elmondta, a kamarához sem az ellenőrző hatóság, sem a kollégák részéről nem érkezett eddig visszajelzés.

A részletekről a Békés Megyei Hírlap március 16-ai számában olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!