Közélet

2014.06.30. 16:45

Megviseli a fejet és az ízületeket az időjárás

Nem csak a krónikus betegségekben szenvedőket, de az egészséges felnőtteket is megviselheti az utóbbi napok időjárása és a közelgő hidegfront. Az orvosok azt javasolják: készüljünk fel az extrém időjárási helyzetre.

M. P. M.

Mature man wincing with a headache

Fotó: Getty Images

A frontérzékenység egyénenként különböző formában jelentkezhet. Az orvosok szerint leginkább a túlhajszolt életmódot folytató, instabil idegállapotú, gyengébb fizikumú, idős, vagy egyes betegségekben szenvedő (például reumatológiai, idegrendszeri, szív- és érrendszeri, immun-, vagy hormonális krónikus betegségekben szenvedő) felnőttek esetében jelentkezhet intenzíven a frontok kiváltotta rosszullét.

– Amennyire lehet, próbáljuk meg kiiktatni a mindennapi életünkből a stresszt, táplálkozzunk egészségesen, együnk vitaminokban (C, B vitaminok), ásványi anyagokban gazdag, könnyen emészthető ételeket (sok zöldség, gyümölcs), valamint ügyeljünk a megfelelő, azaz körülbelül napi 2-3 liternyi folyadékbevitelre – tudtuk meg dr. Buki Mária békéscsabai háziorvostól.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Képünk illusztráció
[/caption]
Elmondta, a frontok idején a háziorvosi rendelőket és a kórházakat egyaránt több beteg keresi fel. Jellemző panasz melegfront idején a migrénes fejfájás, míg a hidegfrontok esetén főként ízületi fájdalmakkal, reumás, illetve mellkasi panaszokkal jelentkeznek a rendelőket felkeresők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!