Közélet

2015.01.08. 15:21

Nyáron költözik az SOS Gyermekfalu

Az SOS Gyermekfalu idén nyáron költözik Battonyáról Orosházára. A költözés a szervezet új programstratégiájának az első lépése.

BEOL

A költözés az első lépése a szervezet új programstratégiájának, amelyet a gyermekvédelmi trendeket követve alakítottak ki - mondta az InfoRádiónak az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezető igazgatója, Gosztonyi Gábor.

– A gyermekeknek az a legfontosabb, hogy olyan társadalmi integrációs lehetőségeik legyenek, amivel ők maguk a legjobban föl tudnak készülni az önálló életre. Ezt nekünk alapítványként olyan helyen kell megteremtenünk, ami erre lehetőséget biztosít. Egy nagyobb városban, és Orosháza kb. egy 30 ezer lélekszámú város, sokkal több lehetőség van a szolgáltatások árnyaltabb igénybevételére, mint a jelenlegi Battonyán – fogalmazott Gosztonyi Gábor.

Szilvási Léna, a szervezet programfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy emellett más integrált gyermekfalvak létrehozásával és a támogatott családok számának növelésével bővíti szakmai programját az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa.

– Tehát azt gondolom, hogy egy kicsit fordítani kell a logikán és a megelőzésben nagyon tudatosan kell gondolkodni, hogy segítsünk azoknak a családoknak, akikről tudjuk, hogy ha magára hagyunk, akkor sok problémájuk lesz, de ha elkezdünk hálózatokat szőni velük, közöttük, őértük akkor lehet, hogy megelőzhetők lesznek azok a gondok, amelyek később óriási problémákká fajulnak – mondta a programfejlesztési igazgató.

Szilvási Léna úgy látta, hogy a legtöbb segítséget azok a programok adják, amelyekben a gyerekek és szüleik egyaránt kapnak valamilyen támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!