Közélet

2013.05.23. 18:56

Tótkomlóson járt az egészségkamion

Egyebek közt Böczögő Dorina tornász is résszt vett az Együtt az egészségért elnevezésű program csütörtöki tótkomlósi rendezvényén.

BEOL


Az egészséges táplálkozás, a mindennapos testmozgás és a megelőző szűrővizsgálatok népszerűsítése áll a COOP üzletlánc „Együtt az egészségért!” 2013 programsorozata középpontjában. A rendezvény keretében az előzetesen, az üzletlánc által kiírt rajzpályázat győztesét is kihirdették Békés megyében.

Az áruházlánc az „Együtt az egészségért!” 2013 programot februárban egy gyermek-rajzversennyel nyitotta meg, amely a program három pillére közül a mozgáshoz kapcsolódott. A „Szeretsz mozogni?” elnevezésű rajzversenyben részt vevő 8-12 éves gyerekeket arra kérték, hogy rajzolják le, mit jelent nekik a sport, hogyan, mit mozognak az iskolában, a barátaikkal. A pályázat célja az volt, hogy a felnövekvő generáció aktív, sportos életre nevelését segítsük, méghozzá úgy, hogy a nyertesek iskolája is részesüljön a nyereményekből, ezáltal az értékes sporteszközök még szélesebb körhöz juthatnak el.

Több mint 7000 rajz közül a grafikus-festő-képzőművész szakemberekből álló zsűri a képi ábrázolás eredetisége és a megformálás színvonala szerint válogatott: az erőteljes, bátor kompozíciókat, a merész, de harmonikus színhasználatot értékelte. Ezen szempontok szerint több napos munkával válogattak ki megyénként 3-3 rajzot a döntőbe. Ezek az alkotások felkerültek a www.coop.hu weboldalra, ahol egy több mint 2 hétig tartó közönségszavazás során dőlt el, hogy kik kapják iskolájukkal együtt a nyerteseknek járó értékes sportfelszereléseket.

A COOP jóvoltából, a rendezvényeken részt vesz a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 prevenciós kamionja is, amelynek segítségével 18 helyszínen szakszerű és átfogó ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. A prevenció fontosságát hangsúlyozva alkalmanként 140-170 embert vizsgálnak meg, ezzel is hozzájárulva az egészségtudatosság erősítéséhez, az esetleges megbetegedések időben való felismeréséhez, és akár életek megmentéséhez is.

A rendezvénysorozat során több ezer ember átfogó szűrővizsgálata mellett a szakértők életmód-tanácsadást, konkrét ismereteket nyújtó alapvető egészségügyi oktatást, anatómiai bemutatókat is nyújtanak a mozgósított iskolák tanulói számára. A COOP emberek ezreinek jobb életminőségéhez és fokozottabb egészségtudatosságához szeretne hozzájárulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!