Drámai mérkőzés

2024.08.27. 10:45

Djokovics bosszút állt a testvéreiért, és újabb rekordot ért el (videó)

Az amerikai nyílt teniszbajokság első fordulója egy drámai mérkőzést is hozott. A szerb Novak Djokovics magabiztosan érvényesítette a papírformát a 2024-es US Open első fordulójában Radu Albot ellen, akivel szemben extra motiváció is hajtotta a világ egyik legismertebb teniszezőjét. A teniszklasszis a hetvennyolcadik győzelmét aratta az Arthur Ashe Stadionban, ezzel új csúcsot állított fel.

MW

Novak Djokovic miután legyőzte a moldovai Radu Albot

Forrás: AFP

Fotó: Charly TRIBALLEAU

 Novak Djokovics olimpiai bajnokként érkezett New Yorkba, s biztosra ment, hogy a US Open közönsége is pontosan tisztában legyen ezzel. A szerb teniszező két aranyszínű táskával vonult be az Arthur Ashe Stadionba, ahol a selejtezőből érkezett moldáv Radu Albot volt Novak Djokovics ellenfele – írta meg a Magyar Nemzet

Djokovics rekordja

Albot nagyon izgatott volt, hogy harmincnégy évesen végre összecsaphat a tenisz egyik legendás játékosával. Djokovics viccesen megjegyezte a meccs előtt, hogy őt is extra motiváció hajtja Albot ellen.

Mind a két öcsém játszott már vele, s mindkettejüket legyőzte, úgyhogy remélem, bosszút állhatok értük 

– mondta el a szerbek klasszisa, s noha Djokovics egyetlen kemény pályás meccset sem játszott márciusi váratlan Indian Wells-i veresége óta, nem okozott neki gondot a moldáv ellenfele. Az első két játszmát 6:2-re nyerte meg, az utolsóban Albot négy játékot is nyert.

Megfelelően szinten akartam kezdeni, és azt hiszem, sikerült. Kisebb hullámvölgyek voltak a játékomban, ami normális, kicsit le kell rázni a rozsdát az új borításon, az olimpia után. Majdnem hat hónapja nem játszottam keménypályán, még rá kell éreznem a tempóra

 – értékelt a címvédő Djokovics, aki a hetvennyolcadik meccsét nyerte karrierje során az Arthur Ashe Stadionban, ezzel új csúcsot állított fel – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Djokovics következő ellenfele a szintén szerb színekben versenyző Györe László lesz, aki tavaly kis híján szenzációt okozott a szerb klasszis ellen.

A földön szenvedett a japán teniszező

Drámai véget ért a US Open első fordulójában Miomir Kecmanovics és izomproblémákkal küzdő Nisioka Josihito összecsapása – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A döntő szett elején Nisioka láthatóan nem mozgott jól, folyamatosan a combját fogta. Néhány labdamenet után, játék közben a fájdalomtól a földre terült, a székbíró pedig hamarosan bejelentette, hogy görcsölés miatt a japán feladja a meccset. Nisioka duplán foghatja a fejét, akkor sérült meg, amikor már a pályán sem kellett volna lennie, ha kihasználja valamelyik mérkőzéslabdáját. Kecmanovics sportszerűen vizet vitt szenvedő ellenfelének, és próbálta vigasztalni. Bár a szerb nem így szeretett volna továbbjutni, végül ő is hozzájárult Szerbia tökéletes napjához, amelyen a korábban említett Novak Djokovics és Györe László (Laslo Djere) is továbbjutott.

US Open, 1. forduló

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 2.)–Albot (moldáv) 6:2, 6:2, 6:4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában