Háborúpárti álláspont

2024.05.29. 11:34

Magyar Péter csoportjában a mindenkire kiterjedő sorkatonaság bevezetését tervezik

Akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai.

MW

A sorkatonaság bevezetését tervezik Magyar Péter csoportjában

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában, amely aktivistáinak a fő kommunikációs felülete. Fontos hangsúlyozni, hogy Magyar Péter személyesen is követi a csoportot, a Klubrádiónak nyilatkozva például büszkén kiemelte, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket. Magyar akarata ellenére nyilvánvalóan nem működhetne ez a tervezgetés, és az is köztudott, hogy maga is csatlakozna az uniós sorkötelezettséget tervező Manfred Weber európai pártjához – írja a Magyar Nemzet.

Néhány jellemző elképzelést idézünk Magyarék csoportjából:

„Remélem, ha újra lesz sorkatonaság, a lányoknak is kötelező lesz. Egyébként elviekben nem ellenzem, persze a gyakorlatban mi szokott itt normálisan működni...”

A Magyar Péterhez tartozó Discord-csoportban felmerült a sorkatonaság bevezetésének gondolata
Forrás: Magyar Nemzet

Dr. Harnos László:

„Sok mai fiatalra ráférne a sorkatonaság. Tanulnának némi fegyelmet és bajtársiasságot, ami csak a hasznukra válna a későbbi életükben. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a lányokat is be kellene sorozni, mint azt Izraelben teszik, de Izrael állandóan háborúban áll valamelyik arab országgal, így náluk ez védelmi kérdés is.”

A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában