Beol podcast

2024.06.13. 17:50

Négy pontot szerezhet Magyarország: esélylatolgatás Verasztó Lajossal

Pénteken 21 órakor útjára indul a labda, a Németország–Skócia összecsapással megkezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban. A magyar válogatott először június 15-én 15 órakor Svájc ellen, majd 19-én Németország és 23-án Skócia ellen lép pályára. Verasztó Lajossal, a Békés Megyei Hírlap sportrovatának nyugalmazott vezetőjével vettük sorra a hat csoportot, a 24 válogatottat, és latolgattuk az esélyeket.

Licska Balázs

Verasztó Lajossal vettük sorra a hat csoportot és a 24 válogatottat. Fotó: Licska Balázs

Az A csoportban kapott helyet Magyarország a házigazda Németországgal, Svájccal és Skóciával együtt. A magyar válogatott Rossi vezetésével sorozatban harmadik alkalommal jutott ki, és 1972 óta először egyenes ágon. A 14 meccs óta tartó veretlenségi széria megszakadt az Írország elleni felkészülési mérkőzésen, viszont utána meglehetősen simán verte a csapat Izraelt. Verasztó Lajos úgy számolt, hogy 4 pontot szerezhet a csoportban a magyar válogatott, amivel meglehet a továbbjutás.

A B csoport igazi halálcsoport a címvédő Olaszországgal, Spanyolországgal, Horvátországgal és Albániával. A C csoportban találni a legutóbbi Eb-n döntős Angliát, Dániát, Szlovéniát és Szerbiát, míg a D csoportban Franciaországot, Hollandiát, Ausztriát és Lengyelországot. Az E csoportban küzd a továbbjutásért Belgium, Szlovákia, Románia és Ukrajna, az F csoportban pedig Portugália, Csehország, Törökország és Georgia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!