Foci Eb

2024.06.23. 16:27

Szakértői szemmel: így látták Boérék

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A pénteki és szombati történesek kommentárja családban marad, azt ugyanis Boér Gábor és Boér Zsolt tartotta meg.

Bakulya Mihály

A Boér testvérek közül Zsolt a pénteki, Gábor a szombati találkozókat kommentálta

Szlovákia–Ukrajna 1–2

A szlovákok az első meccsükön a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatták, amellett, hogy Belgium helyzetkihasználásának is köszönhetően  nyertek, jó benyomást keltettek. Az ukránokra élet-halál meccs várt az első fordulós betli után, és az emocionális többlet, amivel rendelkeznek, ezen a mérkőzésen ki is jött. A belgáknak fel kell kötniük a gatyát, hogy továbbjussanak.

Lengyelország–Ausztria 1–3

A lengyelek ezen az Eb-n számomra kilógnak a mezőnyből, és a korszerű focit játszó osztrák csapat ellen esélyük sem volt a pontszerzésre. A sógorok nagyon kiváló, és talán a közvélemény által alul értékelt edzőguruval rendelkeznek, akár a legjobb négyig is eljuthatnak.

Hollandia–Franciaország 0–0

Ez volt az a derbi, amitől szerintem mindenki többet várt, de mivel az iksz mindkét csapatnak továbbjutást ért, nem szaggatták túlságosan az istrángot. A franciák egyelőre csalódást jelentenek számomra, talán az egyenes kiesésre összeszedik magukat, viszont a hollandoké az utóbbi évek legjobb narancsos alakulata, akik remek támadó szekciójukkal akár a dobogóra is odaérhetnek.

Georgia–Csehország 1–1

Azt gondolom, hogy mindenki számára kellemes meglepetés a grúzok eddigi játéka, méltó ellenfelei voltak a magasabban rangsorolt cseheknek is. A mérkőzés összképét tekintve a cseh csapat közelebb állt a győzelemhez, kihasználva csatárai fizikális fölényét rengeteg helyzetet dolgozott ki, de a grúzok jól védekeztek, és a legvégén nekik volt meccslabdájuk a győzelemhez. A csehek nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően.

Törökország–Portugália 3–0

A csoport rangadóján magabiztos portugál győzelem született. Európa braziljai az egész mérkőzés folyamán felszabadultan, és esélyeshez méltóan játszottak. A két mérkőzésük alapján bátran kijelenthetjük, hogy akár az egész tornát is megnyerhetik. Külön kiemelném Cristiano Ronaldo játékát, aki rendkívül alázatosan és a csapat érdekeinek magát alárendelve játszik. A törökök a vereség ellenére esélyesek a továbbjutásra, és a fiatal csapatuknak ez egy nagy siker lenne.

Belgium–Románia 2–0

A torna egyik legjobb mérkőzése volt, de az biztos, hogy az egyik legeseménydúsabb. A belga csapat – lassan szokásaihoz híven – rengeteg lehetőséget alakított ki és puskázott el. A korszerű futball minden jeleit felvonultatva, szórakoztatóan futballozott, és azt gondolom, hogy megérdemelten nyert. A románok a vereség ellenére helytálltak, de fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt, számomra eddig meglepetés a teljesítménye, de nem érdemtelen. Ez az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport, és még az is előfordulhat, hogy valamelyik csapat négy ponttal végez az utolsó helyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában