Időjárás

2024.08.18. 07:29

Még nem enyhül az idő Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk vasárnap Békés vármegyében.

Beol.hu
időjárás, előrejelzés, nyár
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A többórás napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Eleinte inkább északkeleten, keleten, majd délutántól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az ÉNy-ira forduló szél megerősödik. 35-36 fok körüli forróság lesz - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Igen rossz hír mindannyiunknak, különösen az időjárás-érzékenyeknek, hogy a vasárnappal nem érnek véget a megpróbáltatásaink. A hőhullám megingása csak átmeneti lesz, és egyéb terhelő hatásokkal fog kombinálódni. Azért fontos ezt mindenkinek időben tudnia, hogy a valós helyzettel tudjanak szembenézni és rákészülni. Vasárnap még országosan a tomboló kánikula lesz az uralkodó, sokfelé 40 fok közeli hőmérsékletekkel. Az elszórt zivatarok inkább csak rontanak a helyzeten, a rendkívüli fülledtség kialakulása miatt kritikus terhelés alatt áll a keringési rendszerünk, pedig már minden tartalékunk kimerült. Egyre gyakrabban jelentkeznek rosszullétek, szív- és légzőszervi panaszok, folyamatosan nő a súlyos hőegyensúlyi zavarok, így a hőkifáradás, túlterhelés esetén pedig a hőguta veszélye. Erősödnek a gyulladásos folyamatok és az alvás zavarok. Ez erősen hozzájárul a fizikális és mentális állapotunk további romlásához, a kimerültséghez és az immunrendszerünk gyengüléséhez.
Az újabb számítások pedig azt igazolják, hogy csak minimálisan és átmenetileg csökken a hét elején a felmelegedés, miközben egyéb terhelő hatások is belépnek. A folytatásban pedig a 35 fok körüli hőmérsékletek visszatérésére kell készülünk. Egy időjárás-érzékeny ember már a mai időjárásban is komoly tüneteket tapasztalhat, és a jövőben ezek gyakoribb és súlyosabb jelentkezésére számíthatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!