Időjárás

2 órája

Derült vagy enyhén felhős, napos, száraz idő vár ránk Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Beol.hu
időjárás, előrejelzés, ősz
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A pára és köd felszállása után általában a szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 7 fok között alakul, míg a legmagasabb 15 és 21 fok közötti értékeket érhet el - olvasható a koponyeg.hu oldalon. 

Az erősebben frontérzékenyek számára fontos tudni egy közelben elhaladó hidegfrontról.
Ez ugyan nem ér be az ország területére, azonban az előterében kialakuló áramlás miatt elsősorban a nyugaton élők érezhetik meg ennek a hatásait. Az ez által okozott melegedés miatt gyakoribbak lesznek a fejfájásos panaszok és továbbra is fennmarad a nagy napi hőingás. Több lesz a szívpanasz, az ingadozó vérnyomás és inkább a gyulladásos folyamatok és a gyakoribb emésztési panaszok válnak jellemzővé.
Keleten kevésbé érezhető a fronthatás, de a nagy napi hőingás okozta panaszok továbbra is fennmaradnak. A teherbírásának megfelelően érdemes kihasználni a szép napos órákat, de egyre többfelé okoz problémát a növekvő légszennyezettség, ami a zártabb völgyekben már egészségtelen értékeket ér el, de a nagyvárosokban is sokat romlott a helyzet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!