Internetes csalók

2024.01.25. 10:48

Nem létező mobilokkal sefteltek a gyulai tinédzserek – videóval

Két 16 éves fiú ellen indítottak eljárást a Mátrix Projektben nyomozó gyulai rendőrök, mert telefonokat árultak az interneten, így csaltak ki pénzt – adta hírül a rendőrség.

dr. Nagy Szilvia

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Elmondták, a fiatalok internetes hirdetésekkel csaptak be több embert országszerte, január 23-án állítottak elő és hallgatták ki őket. A csökmői és füzesgyarmati fiúk az egyik közösségi oldal piacterén kínálták a mobiltelefonokat. Olyan készülékekért kértek pénzt, amilyenek nem is voltak a birtokukban. Miután megállapodtak a hirdetésekre jelentkezőkkel, előre utalást kértek. Volt, akitől 20 ezer, mástól 66 ezer forintot kaptak, de semmit nem küldtek cserébe. A pénzt, amit csalással szereztek, magukra költötték. A Gyulai Rendőrkapitányság akkor rendelt el nyomozást, amikor egy gyulai nőt csaptak be, de az eljárás során kiderült, hogy fővárosi, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala és Somogy vármegyei internetezők is akartak tőlük vásárolni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában