Kék hírek

2024.06.14. 09:08

Halálos balesetet okozott a rosszulléttel küzdő sofőr

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott súlyos következményekkel járó közlekedési balesetet.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a terhelt 2022. szeptember 6-án, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve Sopronból az otthonába, Dobozra indult. Vezetés közben több alkalommal is rosszul lett, verejtékezni kezdett, szédült, zsibbadt, légszomja volt, valamint a bal kezében nyomást érzett. A hullámokban rátörő rosszullétek miatt a járművel több alkalommal megállt, majd rövid várakozás után folytatta az útját úgy, hogy orvosi ellátást nem vett igénybe. Az esti órákban ért Vésztő közelébe. Haladása közben ismételten rosszul lett, emiatt a 4223. számú és a 4222. számú út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a számára védett úton közlekedő személygépkocsinak, ennek következtében összeütköztek.

Hiába volt rosszul, tovább ment, ezzel pedig két ember halálát okozta
Hiába volt rosszul, tovább ment, ezzel pedig két ember halálát okozta
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A balesetben a vétlen autó vezetője – egy 41 éves komádi férfi – és a jobb oldali első ülésen ülő utasa – egy 60 éves komádi nő – olyan többszörös súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A baleset következtében a vétlen autó hátsó ülésén helyet foglaló utasok szintén 8 napon túl gyógyuló többszörös, súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyikük a balesetet követően életveszélyes állapotba került, életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg, illetőleg mindkettőjüknél maradandó fogyatékosság is kialakult.

A terhelt is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

Az ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt az eljárás során felmerült, 1,9 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában