Összefoglaló

2024.06.27. 19:52

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 27.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 27-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, egy helyen
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Emelik augusztus 1-jétől a parkolási díjakat Békéscsabán – erről is döntött csütörtökön a városházán tartott ülésén a városi közgyűlés. Szóba került, hogy érdemes lenne-e bővíteni a parkolási zónákat, hogy a kevés férőhely miatt több helyen is anomáliák vannak.

A geszti Tisza-kastély felújítása nemcsak helyreállításról szól, hanem egy korszak restaurációjáról is – hangsúlyozta Lázár János csütörtökön Geszten.

Miniszteri elismerést vett át Hankó Balázs kulturális és innovációs minisztertől Kiss Tibor, a Kemény Gábor Technikum gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettese a napokban.

Néhány héttel ezelőtt sokan osztották meg a hírt az interneten, és örültek annak, hogy a mezőberényi Bálintos lángosozót az ország harmadik legjobb lángosozójának választották. Pár nappal ezelőtt azonban betörtek a legendás sütödébe, és egyebek mellett az elismeréssel járó szobrocskát is ellopták. A történteken százak háborodtak fel, és kérik a tolvajokat, hogy legalább a díjat juttassák vissza a Bálintos lángosozóba, Varga Bálintnak.

Idei Semmelweis-napi ünnepségét rendezte meg az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet csütörtökön délután. A gyógyítókat, a szakdolgozókat, az intézményben a betegellátásért sokat tett munkatársakat gyermekműsorral is köszöntötték.

Egymással versenyzett, egymás mellett mintegy 100 kilométer/órával száguldozott Gyomaendrőd belterületén, majd okozott súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet az a két fiatal, akiket a napokban, nem jogerősen 3,5 év és 4 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek a Szarvasi Járásbíróságon.

Mesés jutalmat ajánlott fel a labdarúgó Európa-bajnoki nyolcaddöntőbe jutott válogatottnak Bidzina Ivanisvili, Georgia leggazdagabb embere.

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.



 


 


 




 




 


 



 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában