Városi közgyűlés

2024.06.28. 13:28

Szarvas Péter kérte az InterCity-kocsik visszaállítását

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Elmondta, hogy módosították a költségvetést, plusz forrást biztosítottak a városgazdálkodási kft.-nek, városüzemeltetési feladatokra, a zöldfelületek karbantartására. A volt József Attila általános iskolában pedig korszerűsítik a sportpadlót 9 millió forintból, a létesítményt igénybe veszik a szakképzési centrum tanulói, a tollaslabdások, a kosárlabdások is.

BA-6154
Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) értékelte a csütörtöki városi közgyűlést. Fotó: Bencsik Ádám

Inflációt követő módon emelik a közterület-használati díjakat, valamint augusztus 1-jétől a parkolási díjakat. Itt szóba került, hogy a forgalmi rend felülvizsgálatán dolgozik egy szakmai csapat, megnézik, hogy érdemes-e beavatkozni Békéscsabán a közlekedési rendbe, illetve a parkolási rendszert ugyancsak górcső alá veszik.

Hozzátette: a vonatok állapota szintén téma volt. A városi közgyűlést megelőzően írt egy levelet a vasúttársaság számára, amelyben kérte a 120-as vonalon az InterCity-kocsik visszaállítását, úgy véli, elfogadhatatlan, hogy a nyári időszakban rontanak az utasok komfortérzetén. Egy visszatérő problémáról van szó, reméli, hogy lesz az ügyben előrelépés.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában