Katasztrófavédelem

2024.07.03. 11:39

Az esős idő miatt is riasztották a tűzoltókat – videóval

Összesen 18 bejelentés érkezett kedden a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére, közülük 9 eset hozható összefüggésbe a csapadékos időjárással.

Licska Balázs

Hat esetben leszakadt ágakhoz, kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, amelyek ingatlant veszélyeztettek, vagy a közúti, gyalogos forgalomra jelentettek veszélyt. Két esetben beázás miatt érkezett riasztás, míg egy esetben vizet szivattyúztak a tűzoltók. A riasztás azt követően érkezett, hogy egy üzlet rakodórámpájában egy méter magasságban gyűlt fel a víz, amely veszélyeztette az épület bejáratát – ismertették a katasztrófavédelemnél, hozzátéve, hogy senki sem sérült meg.

tűzoltók, sok eső, riasztások
Leszakadt ágakhoz, kidőlt fákhoz is riasztották a tűzoltókat. Fotó: katasztrófavédelem
Forrás:  bekes.katasztrofavedelem.hu

A műszaki mentések mellett tüzet is oltottak az egységek. Kedd éjszaka egy nagymágocsi tanyán csaptak fel a lángok, ahol egy 90 négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében, illetve a mellé felállított mintegy 70 négyzetméteres fóliasátor részben égett. Az esethez az orosházi és a szentesi hivatásos tűzoltókat, valamint a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tanyán hárman élnek, közülük egy embert a mentők kórházba szállítottak megfigyelésre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában