Önkéntesek

2024.07.27. 19:39

Kitüntetéseket is átadtak az eperjesi polgárőrnapon

Polgárőrnapot tartottak szombaton a csongrád-csanádi Eperjesen, a Király-tónál. A Csongrád-Csanád és Békés vármegyei szervezetek vezetői, tagjai töltöttek együtt egy kellemes napot, amelyet megelőzési programok színesítettek, valamint a rendőrség toborzást is tartott.

Licska Balázs

Ez a nap a találkozások mellett az önkéntesség ünnepe volt. Rendőri és önkormányzati vezetők mondtak köszönetet a polgárőröknek azért, mert a szabadidejüket áldozzák arra, hogy figyeljenek a környezetük biztonságára, segítsék a helyben lakókat, valamint részt vegyenek országos akciókban, együttműködjenek a rendőrséggel. Mindkét vármegye rendőrfőkapitánya beszédben méltatta a polgárőrök áldozatvállalását, tevékenységét, az önállóan megszervezett és rendőrökkel közös szolgálataikat – írták a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

polgárőrnap, elismerések, rendőrség
Polgárőrnapot tartottak a Békés és Csongrád-Csanád vármegyei szervezetek szombaton Eperjesen, jobbra Vörös Ferenc rendőr dandártábornok. Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc rendőr dandártábornok díszoklevelet adományozott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkáját huzamos időn keresztül támogató önkéntes tevékenysége elismeréséül, a Békés vármegyei települések közbiztonságáért kifejtett eredményes bűnmegelőzési tevékenységéért a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének.

Gyarmati Sándor, a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének elnöke vette át a díszoklevelet Vörös Ferenctől. Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A polgárőrségben végzett kiemelkedő, önzetlen tevékenységéért, a rendőrség munkáját segítő támogatásáért Szent György emlékplakett kitüntetést kapott

  • Csató Gábor, a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezet tagja,
  • Szigeti József, a Dobozi Polgárőr Egyesület önkéntese,
  • Dézsi László, a Kötegyáni Polgárőrség polgárőre,
  • Kovács Katalin Margit, a Füzesgyarmati Polgárőrség tagja.

A Békés vármegyei rendőrfőkapitány soron kívül előléptette nyugállományú rendőr főtörzszászlóssá Fenesi Ferencet, a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület önkéntesét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában