Súlyos testi sértés

2024.09.11. 09:49

Apját ütötte, ahol érte, sőt meg is rugdosta ittas fia

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 27 éves büntetett előéletű battonyai férfival szemben, aki édesapját bántalmazta.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a férfi március 26-ára virradó éjszaka, éjfél körül szóváltásba került édesapjával. A vita a battonyai lakóházukban zajlott, a férfi önhibából eredő ittas állapotban volt. A sértettet több alkalommal megütötte a felsőtestén, a combján és a fején is, illetve lábbal megrúgta. Apja, az idős férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket; bordatörést, valamint számos zúzódásos, horzsolásos és repesztett sérülést szenvedett. 

A járási ügyészség a próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés mellett indítványt tett a terhelttel szemben pártfogó felügyelet elrendelésére is. A bíróság pártfogó felügyeletet akkor rendelhet el, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában