Visszaélés

4 órája

Jon Bon Jovi nevét is bedobják a gátlástalan netes csalók

Az elmúlt hónapokban többször előfordult, hogy híres előadóművészek, színészek nevével éltek vissza ismeretlenek, akik esetenként milliós összegeket csaltak ki áldozataiktól. Egy csabai nő például úgy lett csalás áldozata, hogy a híres zenészre, Jon Bon Jovira hivatkozva verték át.

Dinya Magdolna

Internetezés közben bukkant a lehetőségre egy békéscsabai nő, hogy Jon Bon Jovi tagsági kártyát vásárolhat, amennyiben átutal több, mint 80 ezer forintot egy amerikai bankszámlára. A nő megtette ezt, de nem sokkal később rájött, hogy a számla és a tulajdonosa nem köthető semmilyen formában a zenészhez, csalás áldozata lett – adták hírül a Békés vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

csalás, csabai nő, internetes bűnözés
A csabai nő is csalás áldozata lett: több, mint 80 ezer forintot utalt egy amerikai bankszámlára Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hónapokban többször előfordult, hogy híres előadóművészek, színészek nevével éltek vissza ismeretlenek. Volt, hogy John Travoltaként ígértek szerelmet, de a holland hegedűművész André Rieu nevét felhasználva is több százezer forint jutott csalók kezére, bankszámlájára.

Így tudjuk elkerülni, hogy csalás áldozata legyünk

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy idegenekkel ne levelezzen, ne osszon meg magáról bizalmas információkat, és legfőképpen ne küldjön, utaljon pénzt. Azt is jól gondolják meg, mit posztolnak a közösségi médiában, milyen információkat adnak meg magukról, hiszen a profiljuk akár egy ehhez hasonló csaláshoz is jó kiindulópontként szolgálhat. A KiberPajzs oldalon minden típusú csalásra megtalálhatók bűnmegelőzési tanácsok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában