A félmilliót magára költötte

13 órája

Halálos betegségére hivatkozott a pusztaföldvári csaló

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 31 éves, büntetlen előéletű, pusztaföldvári illetőségű, de jelenleg Ausztriában élő nővel szemben, aki a szomszédját csapta be. Az ügyészség vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt.

Nyemcsok László

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség indítványa szerint a sértett részére okozott kárt is meg kell majd fizetnie a nőnek. A vádirat szerint a pusztaföldvári nő régebben ismerte szomszédját, egy 73 éves, nyugdíjas nőt, akitől anyagi problémáira hivatkozva rendszeresen pénzt kért kölcsön.

Tartozása már több millió forintos nagyságrendre növekedett, de abból, ígérgetése ellenére, a mai napig csak elenyésző részt fizetett vissza.

Félmillió forintot vett fel a sértett bankszámlájáról

A vádlott tavaly augusztus 30-án ismét átment a szomszédjához és valótlanul azt állította neki, hogy ingatlanörökségéből a kölcsönt vissza tudja fizetni, és ennek érdekében elkérte a sértettől a bankszámlaadatait, illetőleg a sértett bankkártyáját is.

A pusztaföldvári nő a korábbi közös pénzfelvételek miatt a sértett PIN-kódját már ismerte. A nő a megszerzett bankkártyával – a sértett tudta és beleegyezése nélkül – még aznap félmillió forintot vett fel a sértett bankszámlájáról az egyik orosházi ATM-automatánál. A pénzt saját magára költötte.

A sértett tavaly szeptemberben, a bankfiókban szembesült azzal, hogy számlája nullára futott. Megpróbálta felvenni a kapcsolatot pusztaföldvári nővel, aki azonban ettől halálos betegségére és magatehetetlen állapotára hivatkozással – ami nem volt igaz – elzárkózott. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában